Newcastle United tevreden met Minteh ''Profiel dat we nodig hebben''

Newcastle United tevreden met Minteh ''Profiel dat we nodig hebben''

Yankuba Minteh heeft een uitstekende indruk weten te maken in zijn eerste periode in het shirt van Feyenoord. De talentvolle aanvaller kwam afgelopen seizoen totaal onverwachts op huurbasis over van Newcastle United. De eerste gedachten waren dat Minteh een versterking voor Onder 21 zou zijn, maar tijdens de voorbereiding pakte de Gambiaan zijn kans in het eerste elftal.

Newcastle United gaat de situatie van Minteh bij Feyenoord tijdens de winterstop beoordelen, zo stelt Eddie Howe. Daarbij wordt bepaald welke huurlingen in aanmerking komen voor een terugkeer bij de Engelse club. Minteh kan volgens de trainer van de nummer zes uit de Premier League worden teruggehaald, maar geeft ook direct aan dat er eerst wordt gekeken naar wat het beste is voor zijn ontwikkeling.

''Minteh heeft het heel goed gedaan, hoewel hij helaas geblesseerd is op dit moment'', begint Howe zijn verhaal in gesprek met Chroniclelive. Minteh heeft zich gemeld bij Newcastle United om zijn hamstringblessure te laten onderzoeken. ''Omdat we moeten controleren en zien hoe het met hem gaat, en dan zullen we een beslissing over hem nemen, zoals we dat doen met al onze verhuurde spelers.''

''Ik denk dat zijn verhuurperiode productief is'', vervolgt de trainer zijn verhaal. ''Hij heeft doelpunten gescoord en maakte deel uit van een succesvol team. Hij heeft zeker talent, hoewel de Premier League een heel andere competitie is dan elke andere competitie in Europa. Hij is iemand die we waarderen, en hij heeft zeker het atletische profiel dat we nodig hebben.''

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties