Nederlands Elftal verzekert zich van EK-ticket na winst op Ierland

Het Nederlands Elftal van Ronald Koeman heeft zaterdagavond na een nipte overwinning op Ierland een ticket voor het EK 2024 in Duitsland bemachtigd. Namens Feyenoord stond Quilindschy Hartman aan de aftrap en begonnen Justin Bijlow, Calvin Stengs en Mats Wieffer op de bank.

Wegens alle blessuregevallen in de verdediging begon oud-Feyenoorder Stefan de Vrij in de basis en ook Daley Blind kon weer rekenen op speelminuten, al was dit niet op de vleugelpositie, omdat Hartman hier stond opgesteld. Voor de verdediger van Feyenoord was het een lastig karwei om zijn enorm hoge niveau van de vorige interlandperiode te evenaren en tegen Ierland is dit hem eigenlijk ook niet gelukt. Toch heeft Hartman geen grote fouten gemaakt en had hij een geslaagd passingspercentage van 82% (31/38).

In een enorm moeizame wedstrijd kwam Oranje al in de elfde minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Wout Weghorst. Verder kreeg het elftal van Koeman nog wel diverse kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar slaagde zij hier niet in. Desondanks heeft het Nederlands Elftal gedaan wat zij moesten doen, namelijk winnen om zeker te zijn van het Europees Kampioenschap. De overige drie Feyenoorders bleven de complete wedstrijd op de bank.

Opstelling Nederlands Elftal
Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Hartman; Schouten, Reijnders, Simons; Gakpo, Weghorst.

Interlands op zondag

Het interlandvoetbal gaat ook de komende dagen nog door en op zondag kunnen er in theorie drie Feyenoorders speelminuten gaan maken. Slowakije heeft zich een paar dagen geleden al geplaatst voor het EK en dus is het de vraag of sterkhouder Dávid Hancko ook tegen Bosnië en Herzegovina om 20:45 uur nodig is in de basiself. Ditzelfde kan worden gezegd van de talentvolle Leo Sauer, die wel mee is op het trainingskamp van Slowakije, maar nog niet bij de wedstrijdselectie heeft gezeten. Een beter moment voor een debuut in het nationale elftal kan er haast niet zijn.

Ramiz Zerrouki hoeft in ieder geval niet te twijfelen of hij een basisplaats gaat krijgen, want hij staat inmiddels al op 27 interlands voor Algerije en is mede door zijn goede spel bij Feyenoord een vaste kracht in het nationale elftal. In Afrika wordt momenteel gespeeld voor de WK-kwalificatie, waarin Algerije het zondagmiddag om 14:00 uur zal opnemen tegen Mozambique.

Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties