Ivanušec pakt tweede plek met Kroatië in EK-kwalificatiegroep

Ivanušec pakt tweede plek met Kroatië in EK-kwalificatiegroep

Voor het nationale elftal van Kroatië was het een uiterst positieve avond. Omdat Wales eerder op de zaterdagavond niet voorbij Armenië kwam, staat het elftal van Luka Ivanušec nu op de tweede plek in groep D. De Feyenoorder gaf zelf nog een assist tijdens de 0-2 overwinning op Letland.

Arne Slot zal blij zijn dat zijn linksbuiten vandaag weer 61 minuten heeft gespeeld, aangezien de trainer van Feyenoord voorafgaand aan de interlandperiode uitsprak te hopen dat Ivanušec fitter kon worden bij het nationale elftal van Kroatië. Gedurende zijn uur speeltijd was de Feyenoorder ook belangrijk door de assist te geven bij het eerste doelpunt in de zevende minuut. Nadat de voorsprong in de zestiende minuut werd verdubbeld, bleef het vervolg van de wedstrijd doelpuntloos.

De overwinning van zaterdagavond is voor Kroatië een enorme stap richting het EK in Duitsland. Het land van Ivanušec staat momenteel op de tweede plek, nadat ze Wales nu met twee punten gepasseerd zijn. In Zagreb kan aanstaande dinsdag tegen Armenië het EK-ticket definitief worden binnengehaald.

Opstelling Letland
Ozols; Savalnieks, Balodis, Cernomodijs, Ciganiks; Tobers, Savaljevs; Jaunzems, Ikaunieks, Daskevics; Uldrikis

Opstelling Kroatië:
Livaković; Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol; Modrić, Brozović, Kramarić; Majer, Budimir, Ivanušec.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties