Lingr met Tsjechië dicht bij plek op EK van 2024

Tsjechië heeft vrijdagavond een erg net resultaat behaald in de EK-kwalificatie. Het nationale elftal van Ondrej Lingr staat nog altijd op de tweede plek, nadat het duel in Polen in 1-1 eindigde. Voor het elftal van onder andere Robert Lewandowski is het EK niet meer haalbaar en dat is positief nieuws voor de Feyenoorder.

Voor Lingr en zijn landgenoten is de wedstrijd van komende maandag cruciaal. Tegen Moldavië moet een punt behaald worden om het EK van komende zomer in Duitsland te bereiken. Het meest opvallende in groep E is dat Albanië in ieder geval al zeker is van het Europese toernooi, nadat zij op veertien punten staan uit zeven wedstrijden.

In Polen was het een zenuwslopende avond, nadat de thuisploeg op voorsprong kwam in de 38ste minuut. Tot de rust werd die voorsprong vastgehouden, maar de nationale sterspeler van West Ham United, Tomáš Souček, wist vlak na rust zijn elftal op gelijke hoogte te schieten. Lingr kwam zelf pas in de 75ste minuut binnen de lijnen en wist de drie punten niet mee te nemen naar Tsjechië.

Nederlands Elftal en Kroatië
Naast dat Santiago Gimenez met Mexico deze nacht om 3:00 uur in actie kwam tegen Honduras, spelen op zaterdag ook de nationale elftallen van Nederland en Kroatië. Terwijl Justin Bijlow (tweede doelman) en Lutsharel Geertruida (geblesseerd) in ieder geval niet in actie zullen komen, kunnen Quilindschy Hartman, Calvin Stengs, Mats Wieffer en Luka Ivanušec wel minuten gaan maken.

Oranje kan vanavond om een EK-ticket bemachtigen in de Johan Cruyff ArenA tegen Ierland. Het elftal van bondscoach Ronald Koeman staat namelijk op de tweede plek en moet winnen tegen de Ieren of aanstaande dinsdag tegen Gibraltar. Ivanušec heeft een grotere uitdaging tegen Letland. Kroatië staat namelijk op de derde plek en moet hopen dat Wales punten gaat verspelen tegen Armenië of Turkije.

Kroatië trapt om 18:00 uur af en het Nederlands Elftal speelt om 20:45 uur.