Mossou: ''De Kuip had zoveel beter verdiend''

Mossou: ''De Kuip had zoveel beter verdiend''

Sjoerd Mossou maakt Jan van Merwijk met de grond gelijk. Afgelopen week werd bekend dat de 57-jarige Van Merwijk eind 2022 afscheid neemt als algemeen directeur van Feijenoord NV. De journalist maakt in zijn column de balans op en die is pijnlijk te noemen.

''Wat hij achterlaat is ontluisterend: een schuld van naar schatting zo'n 32 miljoen euro, een verloederd stadion en een stuk of zes mislukte nieuwbouwplannen'', schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. ''Het Philips Stadion in Eindhoven is zo'n 15 jaar ouder dan de Kuip. Het staat nog exact op dezelfde plek, het werd keer op keer verbouwd en voldoet aan alle moderne eisen. Geen stoeptegel ligt er scheef.''

''Dat Van Merwijk & co een lange reeks van strategische fouten hebben gemaakt in het stadiondossier, leidend tot één van de grootste bouwdebacles in de historie van Rotterdam, is nog tot daar aan toe. Maar wat in die onnavolgbare clusterfuck misschien wel het meest onverteerbaar is: hoe moedwillig liefdeloos er in al die jaren met de Kuip is omgesprongen. Het meest hartstochtelijk gekoesterde gebouw van Nederland nota bene, afgedankt als een oud rommelschuurtje.''

In de ogen van Mossou valt Van Merwijk voldoende te verwijten. ''Zoveel schijt hebben aan een monument dat zoveel diepe emoties oproept bij zoveel duizenden mensen, getuigt van niets minder dan stuitende arrogantie. De Kuip had zoveel beter verdiend.'' Van Merwijk begon in 1995 bij De Kuip en blijft nog tot 1 januari 2023 actief om zijn kennis en ervaring over te dragen aan zijn opvolger.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties