Minteh in Gambiaanse selectie; Sauer opgeroepen voor Jong Slowakije

Minteh in Gambiaanse selectie; Sauer opgeroepen voor Jong Slowakije

Met de komende interlandperiode in het verschiet hebben de bondscoaches over de hele wereld hun selecties bekendgemaakt. Voor Yankuba Minteh een mooi moment. De rechtsbuiten is weer opgeroepen voor zijn nationale elftal. De overstap naar Feyenoord heeft zodoende geen gevolgen voor zijn selectie, ondanks dat Minteh niet altijd in de basis staat bij de Rotterdammers.

Na zijn debuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Guinea Bissau werd hij ook opgeroepen voor de interlandperiode van afgelopen zomer. Door zijn aanstaande transfer naar Newcastle United werd de razendsnelle rechtsbuiten destijds op het laatste moment vervangen in de selectie. De verwachting is dat Minteh nu wel minuten zal maken in een belangrijke wedstrijd voor Gambia.

In de strijd om een plaats in de Afrika Cup speelt Gambia tegen Republiek Congo. In het onderlinge duel (zondag 10 september, 21:00 uur) wordt bepaald wie zich plaatst voor deelname aan de Afrika Cup, die in januari 2024 plaatsvindt in Ivoorkust. Bij minimaal een gelijkspel is Gambia geplaatst voor het continentale toernooi.

Naast Minteh is ook Leo Sauer opgeroepen voor zijn land, weliswaar voor het Onder-21 elftal van Slowakije. De behendige linksbuiten heeft zichzelf op de kaart gezet tijdens het U20 WK afgelopen mei en in de eerste wedstrijden in de Eredivisie met Feyenoord. Tot maart van dit jaar speelde Sauer zijn wedstrijden namelijk in de Onder-19. Nu is hij volgens bondscoach Jaroslav Kentoš klaar voor de volgende stap.

Jahanbakhsh
Behalve twee jongelingen is ook één van de meer ervaren spelers in de selectie van Feyenoord wederom opgeroepen voor zijn nationale ploeg. Alireza Jahanbakhsh zal 7 september met Iran aantreden tegen Bulgarije. De Iraniërs spelen op dit moment nog oefenwedstrijden, omdat de kwalificatie voor het WK van 2026 pas in januari volgend jaar van start gaat.

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties