Minteh genomineerd voor Golden Boy-award

Minteh genomineerd voor Golden Boy-award

Yankuba Minteh maakt nog altijd kans om uitgeroepen te worden tot het grootste talent dat geboren is in 2004 of later. De 21-jarige aanvaller verschijnt in de lijst op plaats 31, terwijl de Gambiaan een aantal maanden geleden nog op de 21ste plek stond.

De ranking is gebaseerd op de periode oktober 2023 tot mei 2024. In totaal staan er honderd namen op de lijst. De winnaar van de prijs wordt gekozen door dertig journalisten van toonaangevende Europese sportmedia. Vorig jaar werd Jude Bellingham van Real Madrid verkozen tot beste talent. De grootste kanshebbers om de middenvelder op te volgen is Lamine Yamal (FC Barcelona).

De lijst wordt samengesteld op basis van drie factoren: sportprestaties, speeltijd en de sterkte van de club, met daarbij ook nog een bonus. De bonus gaat over de prestaties voor het nationale elftal (waarbij Minteh eerder dit jaar deelnam aan de Afrika Cup) en over de prestaties in de Europese clubtoernooien. Minteh is de vierde Gambiaanse voetballer die op de lijst voor de Golden Boy staat.

Uit de Eredivisie staan Jorrel Hato, Kristian Hlynsson, Carlos Forbs, Ruben van Bommel, Ezechiel Banzuzi en Oliver Braude op de lijst. De laatste genomineerde speler van Feyenoord was in 2020 Lutsharel Geertruida. Dat jaar werd Gavi (FC Barcelona) uitgeroepen tot grootste talent van zijn generatie.

Toekomst Minteh
Het is nog niet zeker waar de toekomst van Minteh ligt. Het huurcontract tussen Newcastle United en Feyenoord is ten einde. De buitenspeler gaat eerst mee op trainingskamp met Newcastle United in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en daarna wordt er een definitieve keuze gemaakt over zijn toekomst.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties