"Mijn gevoel zegt dat de kans op een buitenlandse trainer groter is dan 50%"

"Mijn gevoel zegt dat de kans op een buitenlandse trainer groter is dan 50%"

Feyenoord weet inmiddels nagenoeg zeker dat trainer Arne Slot bezig is aan zijn laatste wedstrijden voor de club. Toch blijft het vooralsnog stil rond zijn opvolging. In de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond vertelt clubwatcher Dennis van Eersel hoe de zaken er nu voor staan.

"De stand van zaken is dat Feyenoord zijn tijd wil nemen", begon Van Eersel. "Dennis te Kloese hanteert het credo: zorgvuldigheid boven snelheid. Feyenoord heeft een profielschets en gaat eerst de opties die er zijn filteren. Dan blijven er twee of drie kandidaten over waar ze ook echt een oriënterend gesprek mee gaan voeren. Daar zal één hoofdkandidaat uit komen. Maar dat er soms verhalen rondgaan over trainers die op pole position zouden liggen... Zover is Feyenoord nog helemaal niet."

Van Eersel weet ook hoe Feyenoord te werk gaat bij het selecteren van de kandidaten. "Ze maken sowieso gebruik van data. Je gaat nooit iemand vinden met exact dezelfde speelwijze als Slot, maar bepaalde onderdelen zijn wel goed te meten. Hoe zet een team druk? Hoe vaak heroveren ze hoog op het veld de bal? Daar zijn van teams door heel Europa gegevens van. Feyenoord is ook niet gebonden aan een Nederlandse trainer."

Op dezelfde wijze kwam Rijnmond zelf al op twee namen uit. De eerste is Eirik Horneland, de trainer van SK Brann, de huidige nummer twee van Noorwegen. "Zelf kan ik me ook voorstellen dat ze bij Cercle Brugge uitkomen", aldus Van Eersel. "Zij spelen ook het type voetbal dat Feyenoord speelt. Kwalitatief is het wat minder, omdat de spelers kwalitatief minder zijn, maar ze presteren wel goed. Het is niet dat ik signalen heb dat hij een heel serieuze kandidaat is, maar ook hij zal op het lijstje moeten staan."

Omdat Feyenoord op die manier op zoek is, zouden er dus veel opties uit verschillende Europese competities op de lijst staan. Het is dus niet per se vanzelfsprekend dat de club bij een van de vaak geopperde Nederlandse namen uitkomt. "Mijn gevoel zegt dat de kans op een buitenlandse trainer groter is dan 50%", voorspelde Van Eersel tot slot.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties