MATCHDAY! Topper tegen PSV in De Kuip

MATCHDAY! Topper tegen PSV in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanmiddag in de eigen Kuip op tegen PSV. Het is de eerste wedstrijd na het historische duel in Marseille, waarin de Rotterdammers de finale bereikten van de Conference League in Tirana. Het duel begint vanmiddag om 16:45 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord

De ploeg van Arne Slot, en alle Feyenoorders in Nederland, hebben een topweek achter de rug. De Rotterdammers speelden donderdagavond namelijk gelijk in Marseille, waardoor de eerste Europese finale in 20 jaar werd bereikt. De Road to Tirana is daarmee volbracht; de eindstrijd in Albanië tegen AS Roma zal gespeeld worden op 25 mei. Ook gisterenavond kwam er weer goed nieuws voor Feyenoord: FC Twente verloor in eigen huis namelijk van Fortuna Sittard (1-2), waardoor de Rotterdammers in de resterende drie wedstrijden nog één keer gelijk moeten spelen om plek drie veilig te stellen.

Slot hoopt dat zijn ploeg vandaag als helden worden onthaald door Het Legioen, iets wat zeker goed zal komen. ''Ik hoop, maar heb ook de verwachting, dat onze supporters hun waardering voor het bereiken van de finale gaan laten blijken. Hopelijk steunen ze ons negentig minuten lang en schreeuwen ze ons naar een overwinning.'' De uitwedstrijd tegen PSV was eerder dit seizoen de eerste echte test voor Feyenoord. Het duel eindigde in 0-4, waardoor Slot zijn visitekaartje meteen af gaf. Het was ook de wedstrijd waarin Cyriel Dessers zijn belofte, om zijn eerste goal bij de cornervlag te vieren, meteen inloste.

Slot heeft gisteren besloten wie er wel en niet zullen starten vanmiddag. Omdat plek drie vandaag al veiliggesteld kan worden, lijkt het aannemelijk dat de gebruikelijke namen aan de aftrap verschijnen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Vorm PSV

Voor de ploeg van trainer Roger Schmidt staat er vandaag veel op het spel. PSV is namelijk nog altijd in de race om de landstitel, al moet er dan wel gewonnen worden van Feyenoord. Mochten de Rotterdammers én Ajax winnen, dan is laatstgenoemde kampioen van Nederland. Met PSV treft Feyenoord wel een ploeg in vorm: van de laatste vijf wedstrijden werden er namelijk vier gewonnen en één gelijkgespeeld.

Schmidt was vrijdag lovend over het team van Slot. ''Het is indrukwekkend hoe zij het hele seizoen al spelen. Ze hebben een goed gebalanceerd team en een prima coach die vaak met dezelfde elf kan spelen, omdat de spelers ook fit zijn. Dat ze dit bereiken, is geen toeval. Feyenoord heeft een goed team en ons wacht zondag een moeilijke wedstrijd. Voor hen is het een uitdaging om weer te herstellen, maar wij hebben ze zelf het goede voorbeeld gegeven met de bekerfinale. Hoe dan ook, wordt het een ongekend interessante ontmoeting.''

Vermoedelijke opstelling PSV

Mvogo; Mauro Junior, Gutierrez, Teze, Max; Götze, Sangaré, Veerman; Doan, Zahavi, Gakpo

Historie

2020 – 2021 Feyenoord – PSV 3-1 (3-0)
2019 – 2020 Feyenoord – PSV 3-1 (2-0)
2018 – 2019 Feyenoord – PSV 2-1 (2-0)
2017 – 2018 Feyenoord – PSV 1-3 (0-2)
2016 – 2017 Feyenoord – PSV 2-1 (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties