MATCHDAY! Ticket naar Tirana op het spel in Marseille

MATCHDAY! Ticket naar Tirana op het spel in Marseille

Het is weer matchday! Een historische. De wedstrijd van het jaar. De laatste horde naar Tirana. De allesbeslissende halve finale van de Conference League. Het is Olympique Marseille – Feyenoord. De Rotterdammers moeten vanavond een 3-2 voorsprong zien vast te houden in Frankrijk om zich zo te plaatsen voor de finale in Albanië. De wedstrijd van het jaar begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord

Daar waar menig Feyenoordsupporter afgelopen zondag had verwacht dat Arne Slot de ploeg rust zou geven met het oog op vanavond, had de trainer andere plannen. Het waren namelijk dezelfde elf spelers als tegen Olympique Marseille in De Kuip die in de basis startten op bezoek bij Fortuna Sittard. Feyenoord had twee missies in Limburg: winnen en geen fysieke schade oplopen. Dat lukte. De Rotterdammers profiteerden van het gelijkspel van FC Twente tegen Heracles Almelo (1-1) door met 1-3 van Fortuna Sittard te winnen. De ploeg van Slot liep daardoor twee punten uit op de Tukkers, waardoor het verschil met plek vier nu vijf punten bedraagt.

Terug naar de Conference League en naar vanavond. Feyenoord deed vorige week donderdag goede zaken in De Kuip door de eerste tik uit te delen aan Olympique Marseille (3-2). De ploeg van Slot kwam met 2-0 voor, maar gaf daarna twee doelpunten weg waardoor het met een gelijke stand de kleedkamer opzocht. Cyriel Dessers, inmiddels bijna Mr. Conference League, had na de thee nog geen zeven seconden nodig om Feyenoord op 3-2 te brengen. Ofir Marciano hield de ploeg daarna met een aantal knappe reddingen op de been, waardoor de Rotterdammers vanavond een prima uitgangspositie hebben in Stade Vélodrome.

Slot heeft er zin in, zo zei hij gisteren tijdens de persconferentie. ''Ik heb met AZ weleens bij Napoli en Manchester United gespeeld, in ook geen kleine stadions, maar wat dit bijzonder maakt is dat het een halve finale van een Europees toernooi is.'' De oefenmeester is niet bang voor de heksenketel. ''De wedstrijd wordt op het veld beslist, we moeten veel keuzes maken, daar moet ik de spelers op voorbereiden. Niet op de sfeer in het stadion, dat zijn ze namelijk gewend.'' Ook Gernot Trauner ziet Feyenoord na vanavond in de finale van de Conference League staan. ''We hebben daar genoeg kwaliteit voor. Het zal wel moeilijker worden dan vorige week, maar met een goede focus moet het lukken.'' De Oostenrijker blijft, net als Slot, nuchter over het Stade Vélodrome van Olympique Marseille. ''Het is een geweldig mooi en groot stadion. We hebben dit seizoen in heel veel stadions gespeeld en de sfeer zal hier ook mooi zijn. Uiteindelijk is het gewoon 11 tegen 11 en zullen wij het verschil moeten maken.''

Aanvoerder Jens Toornstra is met Feyenoord meegereisd naar Frankrijk. De middenvelder kan sowieso niet starten en het is ook nog maar de vraag of hij eventueel kan invallen. Slot verklapte op de persconferentie dat hij uit dezelfde spelers kan kiezen als vorige week donderdag in De Kuip. Feyenoord lijkt daarom met exact dezelfde basiself te beginnen als in de heenwedstrijd. Er staat vanavond niemand op scherp; alle gele kaarten zijn voorafgaand aan de halve finales kwijtgescholden.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:

Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Vorm Olympique Marseille

De Fransen lijken nog steeds niet hersteld van de mentale tik die Feyenoord uitdeelde in De Kuip vorige week. Olympique Marseille verloor afgelopen zondag namelijk met 0-3 van Olympique Lyon. Trainer Jorge Sampaoli gaf toen liefst zes spelers rust, waardoor er vanavond waarschijnlijk een zeer fit team staat. De Fransen maakten het zich door de nederlaag tegen het team van Peter Bosz wel extra moeilijk in de strijd om Champions League voetbal voor volgend seizoen. Concurrent Stade Rennes nadert Marseille nu namelijk op drie punten.

Sampaoli is van mening dat zijn ploeg vorig weekend domineerde in De Kuip. ''Het was een duel met veel kansen, erg tumultueus. We moeten weer domineren en de helft van de tegenstander zo lang mogelijk bezetten. Als we boos, gestrest of gefrustreerd raken, dan lopen we het risico dat er ongunstige dingen gebeuren. We hebben een vaste speelstijl die we moeten respecteren. Dankzij die speelstijl zijn we zo ver gekomen. Ook tegen Lyon werden we zondag van de ene naar de andere kant van het veld gestuurd'', zei de trainer gisteren op de persconferentie. ''Dan krijgen we het moeilijk, want dat zijn we niet gewend. We moeten het niet zover laten komen. Wij hebben geen team om te lijden. We moeten dominant zijn. Als we ons eigen spel kunnen spelen, dan hebben we nog steeds een heel goede ploeg die zeker een Europese finale kan spelen.''

Vermoedelijke opstelling Olympique Marseille:

Mandanda; Rongier, Saliba, Caleta-Car, Peres; Guendouzi, Kamara, Gerson; Bakambu, Payet, Dieng

Programma

21:00 | Olympique Marseille – Feyenoord (2-3)
21:00 | AS Roma – Leicester City (1-1)

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties