MATCHDAY! Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?

MATCHDAY! Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?

Het is weer matchday! Feyenoord kan vanmiddag voor het eerst sinds 14 mei 2017, vandaag exact zes jaar geleden, kampioen van Nederland worden. De Rotterdammers moeten in een kolkende, uitverkochte en zonovergoten Kuip afrekenen met Go Ahead Eagles. Als Feyenoord dat doet, dan is het vanmiddag rond de klok van 18.30 uur kampioen van Nederland. De kampioenswedstrijd begint vanmiddag om 16.45 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot gaat al maanden aan kop en het is al wekenlang wachten tot wanneer het kampioenschap een feit is. Het had vorige week zover kunnen zijn, als PSV een dag eerder niet had gewonnen op bezoek bij Sparta Rotterdam. Dat deden de Eindhovenaren wel, waardoor het kampioensfeest van Feyenoord met een week werd uitgesteld. De Rotterdammers wonnen een dag later vervolgens vrij eenvoudig van stadsgenoot Excelsior, waardoor het vandaag aan drie punten genoeg heeft om de titel te pakken.

De kampioensgekte is in Rotterdam en omstreken al losgebarsten, maar Slot weet zijn ploeg vooralsnog rustig te houden. ''De selectie is momenteel rustig'', aldus de trainer vrijdag op de persconferentie. ''Ik woon niet in Rotterdam, dus het is voor mij lastig om te zeggen. Wat ik meekrijg, komt voornamelijk vanuit de media, maar ik lees ook niet alles. Soms kijk ik naar Netflix, of deze week heb ik Europees voetbal gekeken. Als trainer heb je invloed, voornamelijk op het trainingsveld. Op het trainingscomplex heb ik nog enige invloed door beelden met ze te bekijken. Ik ben echter geen trainer die ze ook nog eens vertelt wat ze in hun vrije tijd moeten doen.''

Slot krijgt de vraag of hij nog iets speciaals heeft gedaan. ''Ik denk dat je het antwoord wel weet: we benaderen deze wedstrijd zoals we alle andere voorgaande wedstrijden hebben benaderd. Deze week hebben we getraind op wat we kunnen verwachten van Go Ahead Eagles en waar we goed op moeten letten. Volgens mij is Santiago Gimenez eerder al kampioen geworden. Het is niet zo dat ik hem voor de groep zet en laat vertellen hoe dat allemaal voelt en wat je ervoor moet doen om dat te bereiken. Elke situatie is uniek en kan niet zomaar met andere situaties worden vergeleken. Uiteindelijk moeten ze gewoon de wedstrijden spelen zoals ze de afgelopen wedstrijden hebben gespeeld.''

Feyenoord meldde eerder deze week bijzonder vervelend nieuws. Gernot Trauner is de komende weken namelijk niet inzetbaar en mist niet alleen de kampioenswedstrijd, maar waarschijnlijk ook de laatste twee duels. Hij zal wederom vervangen worden door Marcus Pedersen, wat betekent dat Lutsharel Geertruida in het centrum naast Dávid Hancko speelt. Voorin lijkt Slot opnieuw te kiezen voor Igor Paixão, die de laatste tijd belangrijk is en de concurrentiestrijd met Alireza Jahanbakhsh definitief heeft gewonnen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Paixão, Gimenez, Idrissi.

Go Ahead Eagles
De ploeg van René Hake staat op de elfde plaats in de Eredivisie, op vijf punten achterstand van de achtste plek die aan het einde van het seizoen recht geeft om play-offs voor Europees voetbal. Van de laatste vijf wedstrijden werden er twee gewonnen (3-2 van RKC Waalwijk en 2-0 van Fortuna Sittard), twee verloren (2-0 van Vitesse en 2-1 van Excelsior) en één eindigde in een remise (1-1 tegen FC Groningen). Hake kijkt ontzettend uit naar het duel in de kolkende Kuip. "Dat zal zekere een bijzonderheid zijn bij deze wedstrijd", aldus de trainer tegenover RTV Oost over de belangen van de wedstrijd.

Uiteraard wil de ploeg uit Deventer spelen voor een resultaat. "Maar daarnaast hoort er ook bij dat je kunt genieten. Dat kan nadat je een plan hebt met elkaar hoe je een goed resultaat kunt halen." Alhoewel de sfeer een fantastische beleving moet zijn voor alle spelers, is het voor de trainer wel lastig om op voor te bereiden. ''Uiteindelijk is dat niet na te bootsen, maar we kunnen ons wel richten op datgene hoe wij graag die wedstrijd willen spelen. Dan moet je de omstandigheden meenemen. De ene zal daar in meeliften en de ander die zal er even doorheen moeten. Ik weet van tevoren niet hoe de groep gaat reageren. Uiteindelijk begint het met hoe wij willen spelen en dat zo goed mogelijk uitvoeren. Als je dat goed doet, denk ik dat je er ook van kunt genieten.''

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles
De Lange; Deijl, Amofa, Idzes, Kuipers; Rommens, Blomme, Adekanye, Willumsson; Lidberg, Edvardsen.

Historie
2021/22 Feyenoord – Go Ahead Eagles 2-0 (0-0)
2016/17 Feyenoord – Go Ahead Eagles 8-0 (5-0)
2014/15 Feyenoord – Go Ahead Eagles 0-1 (0-0)
2013/14 Feyenoord – Go Ahead Eagles 5-0 (1-0)
1995/96 Feyenoord – Go Ahead Eagles 2-2 (1-1)

Wordt Feyenoord vanmiddag kampioen van Nederland?

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties