Hake kijkt uit naar sfeer in De Kuip: "Uiteindelijk is dat niet na te bootsen"

Hake kijkt uit naar sfeer in De Kuip: "Uiteindelijk is dat niet na te bootsen"

Ook voor tegenstander Go Ahead Eagles zal het aanstaande kampioensduel van Feyenoord een bijzondere wedstrijd worden. In een kolkende Kuip zijn zij de enige die het kampioensfeest kunnen verpesten, maar trainer René Hake benadrukt dat zij er ook zijn om te genieten van de prachtige sfeer.

"Dat zal zekere een bijzonderheid zijn bij deze wedstrijd", vertelt de trainer tegenover RTV Oost over de belangen van de wedstrijd. Uiteraard wil de ploeg uit Deventer spelen voor een resultaat. "Maar daarnaast hoort er ook bij dat je kunt genieten. Dat kan nadat je een plan hebt met elkaar hoe je een goed resultaat kunt halen."

Niet te oefenen
Alhoewel de sfeer een fantastische beleving moet zijn voor alle spelers, is het voor de trainer wel lastig om op voor te bereiden. 'Uiteindelijk is dat niet na te bootsen, maar we kunnen ons wel richten op dat gene hoe wij graag die wedstrijd willen spelen. Dan moet je de omstandigheden meenemen. De ene zal daar in meeliften en de ander die zal er even doorheen moeten. Ik weet van te voren niet hoe de groep gaat reageren. Uiteindelijk begint het met hoe wij willen spelen en dat zo goed mogelijk uitvoeren. Als je dat goed doet, denk ik dat je er ook van kunt genieten.''

Thuiswedstrijd
De wedstrijd in Deventer wist Feyenoord nog maar krap te winnen. Door een eigen doelpunt kwamen de Rotterdammers al in de derde minuut op achterstand, maar werd het duel uiteindelijk met 3-4 gewonnen. "Toen hebben we het denk ik een heel groot gedeelte van de wedstrijd goed gedaan. Maar ik vind dat we vooral onze eigen manier van spelen zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Wij beseffen echt wel dat het karakter van de wedstrijd iets anders met zich meebrengt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties