MATCHDAY! Feyenoord vervolgt Eredivisie in Heerenveen

MATCHDAY! Feyenoord vervolgt Eredivisie in Heerenveen

Het is weer matchday! Een week na de ontmoeting met Heracles Almelo in De Kuip staat voor Arne Slot en zijn elftal de volgende wedstrijd op het programma. De Rotterdammers mogen bijna 200 kilometer in de bus zitten voor de uitwedstrijd in het Abe Lenstra stadion tegen sc Heerenveen. Het duel is vanaf 14:30 uur live te volgen op ESPN 3 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Na afloop van de wedstrijd zondagmiddag zal er in de avond met een schuin oog gekeken worden naar de ontmoeting tussen PSV en FC Twente. De nummer één en drie van de Eredivisie sluiten de speelronde af en het is interessant om te zien of Feyenoord nog meer in niemandsland terecht komt. Het elftal van Arne Slot heeft zes punten voorsprong op de ploeg uit Enschede, terwijl de achterstand op de koploper tien punten is. De trainer van de stadionclub liet zelf weten totaal niet bezig te zijn met het resultaat in Eindhoven.

In een bijzonder rustige week is het weinig gegaan over de ontmoeting tussen Feyenoord en sc Heerenveen. Wel heeft Slot laten weten dat hij absoluut geen makkelijke wedstrijd verwacht. "De ontmoetingen van afgelopen jaren lagen altijd heel dicht bij elkaar. De thuiswedstrijd was één van onze beste wedstrijden dit seizoen, maar tegen een ander Heerenveen dan wat er nu staat. Zij hebben zich ook door ontwikkeld en uit of thuis kun je ook niet met elkaar vergelijken."

Vorige speelronde werd er misschien niet met ruime cijfers gewonnen van Heracles Almelo, maar wel werden er een aantal goede acties gemaakt en waren twee buitenspelers trefzeker. Na afloop liet Slot weten absoluut niet tevreden te zijn met het spel omdat er een sfeer heerste van 'dat komt allemaal wel even goed'. Toch bewezen de spelers wel dat het goed kwam en de verwachting is dat de trainer van Feyenoord geen wijziging gaat toepassen. Dat betekent dat Luka Ivanušec, die een goede wedstrijd speelde tegen Heracles, weer als linksbuiten zal beginnen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Minteh, Gimenez, Ivanušec.

sc Heerenveen
De tegenstander van zondagmiddag staat momenteel op de negende plek in de Eredivisie en knokt voor een plekje in de play-offs voor Europees voetbal. Echter staat het heel dicht bij elkaar en is het gat tussen de nummer acht en dertien slechts vijf punten. Deze week werd bekendgemaakt dat oud-Feyenoorder Kees van Wonderen aan het einde van dit seizoen niet verder gaat als trainer in Friesland. Slot verwacht niet dat dit invloed zal hebben op de wedstrijd. "Ik denk dat ploegen beter gaan spelen omdat ze beter voorbereid zijn, beter gaan trainen of fitter zijn. Ik denk niet dat het vertrek van de trainer heel veel invloed heeft, tenzij er spraken is van een verstoorde werkrelatie, maar dat is er niet."

Van Wonderen kijkt ernaar uit om zijn oude club te ontvangen in het Abe Lenstra stadion. "We treffen een van de twee beste ploegen in Nederland aan. Een team dat Champions League-niveau kan aantikken. Wij moeten ons daar mee meten. Het is een mooie, maar loodzware uitdaging. Tegen dat soort ploegen moet je top zijn."

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen
Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson; Wålemark, Tahiri, Sahraoui; Van Amersfoort.

Historie
2022/2023: sc Heerenveen - Feyenoord (1-2)
2021/2022: sc Heerenveen - Feyenoord (0-3)
2020/2021: sc Heerenveen - Feyenoord (3-0)
2019/2020: sc Heerenveen - Feyenoord (1-1)
2018/2019: sc Heerenveen - Feyenoord (3-5)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord vervolgt Eredivisie in Heerenveen
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties