"Daar kan ik wel honderd argumenten voor bedenken"

"Daar kan ik wel honderd argumenten voor bedenken"

De weken zonder midweekse wedstrijd van Feyenoord lijken nóg langer te duren, maar de vrijdagmiddag is aangebroken en dat betekent zoals gebruikelijk dat Arne Slot de aanwezige pers weer te woord zal staan op de persconferentie. De trainer blikt vooruit op de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen en waakt voor onderschatting.

"Daar kan ik wel honderd argumenten voor bedenken", antwoordt Slot stellig op de vraag waarom zijn elftal op hun hoede moet zijn zondag. De thuiswedstrijd werd namelijk met ruime cijfers gewonnen. "De ontmoetingen van afgelopen jaren lagen altijd heel dicht bij elkaar. De thuiswedstrijd was één van onze beste wedstrijden dit seizoen, maar tegen een ander Heerenveen dan wat er nu staat. Zij hebben zich ook door ontwikkeld en uit of thuis kun je ook niet met elkaar vergelijken."

"Wij weten dat elke wedstrijd voor ons belangrijk is en deze dus ook. Heerenveen-uit is een pittige wedstrijd." Feyenoord heeft ook last van de nodige blessures. Naast Justin Bijlow, Gernot Trauner en Calvin Stengs zijn ook Antoni Milambo en Alireza Jahanbakhsh niet inzetbaar in Friesland.

Kees van Wonderen
Oud-Feyenoorder Van Wonderen gaat na dit seizoen niet verder als trainer bij zijn huidige club. Slot durft niet te zeggen of het positief of negatief is in aanloop naar de wedstrijd van zondag. "Daar is niet één-op-één iets over te zeggen. In sommige gevallen leidt het ertoe dat de prestaties beter worden, in sommige gevallen minder en sommige gelijkwaardig. Als het dan minder of beter gaat, wordt vaak zoiets erbij gehaald. Terwijl ik denk dat ploegen beter gaan spelen omdat ze beter voorbereid zijn, beter gaan trainen of fitter zijn. Ik denk niet dat het vertrek van de trainer heel veel invloed heeft, tenzij er spraken is van een verstoorde werkrelatie, maar dat is er niet."

FC Twente tegen PSV
Dit weekend vindt ook de wedstrijd tussen de nummer één en drie van de Eredivisie plaats. Waar Slot op hoopt dit weekend? "Ik hoop dat wij in staat zijn om van Heerenveen te winnen", reageert de trainer heel stellig. Toch gaat de trainer wel kijken. "Uiteraard, want het is een klote eind rijden van Heerenveen naar Rotterdam. Die wedstrijd zal wel opstaan, maar op dit moment zijn we totaal niet bezig met die wedstrijd. Het is nog één van de negen wedstrijden waarin we heel goed moeten zijn."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties