MATCHDAY! Feyenoord sluit speelronde 25 af tegen Heracles Almelo

MATCHDAY! Feyenoord sluit speelronde 25 af tegen Heracles Almelo

Het is weer matchday! Feyenoord en Heracles Almelo sluiten zondagavond het Eredivisieweekend af in De Kuip. Na een aantal vrije dagen zijn de spelers van Feyenoord weer helemaal opgeladen om de komende twee wedstrijden tot aan de interlandperiode over de streep te trekken. Het duel onder leiding van Bas Nijhuis is vanaf 20:00 uur live te volgen op ESPN 1.

Feyenoord
Na het gelijkspel tegen PSV van vorig weekend hoeft er bij Feyenoord niet meer gekeken te worden naar de eerste plek, want die lijkt uit het zicht met een verschil van tien punten en nog negen wedstrijden te spelen. De strijd lijkt vooral te gaan om de tweede plek met FC Twente, al heeft de ploeg uit Enschede een veel lastiger programma in het restant van de Eredivisie. Zowel Arne Slot als de spelers hebben uitgesproken de tweede plek als doelstelling te hebben om het bijbehorende Champions League ticket te halen.

In aanloop naar speelronde 25 hoefde Feyenoord eindelijk niet doordeweeks in actie te komen. Dit betekent dat de selectie van Feyenoord een aantal vrije dagen kreeg. Slot liet weten geen problemen te hebben met het tijdstip van de wedstrijd, omdat zijn spelers ook goed kunnen voorbereiden op dit tijdstip. "Ik snap dat zondagavond niet ideaal is voor supporters die ver weg wonen, maar ik vind de sfeer in De Kuip 's avonds beter dan 's middags. Dan heb ik liever zaterdagavond. Nu we niet meer in Europa spelen, is het wat mij betreft niet nodig, ik denk dat de wedstrijd 's avonds gepland werd met het idee dat we misschien nog in Europa zouden zitten."

Tegen PSV probeerde Slot een opstelling uit waarbij Antoni Milambo in een multifunctionele rol stond opgesteld en veel meters moest maken. Tegen Heracles is er geen tactisch meesterwerk nodig en is de verwachting dat Feyenoord weer zal spelen in een 4-3-3 formatie. Dit betekent dat Igor Paixão terugkeert in de basis en het middenveld wordt gevormd door Mats Wieffer, Quinten Timber en Ramiz Zerrouki.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Minteh, Gimenez, Paixão.

Heracles
De promovendus draait een prima seizoen in de Eredivisie en staat momenteel op de veertiende plek. De uitwedstrijd werd met 0-4 gewonnen, maar Slot verwacht nu wel een andere soort tegenstander. "Ze spelen nu ook een ander systeem, dus het verschil met de vorige wedstrijd tegen Heracles is er. PSV zette ons heel hoog onder druk. FC Groningen deed het ook hoog, zij het iets minder hoog. Ik verwacht dat het tegen Heracles een soortgelijke wedstrijd wordt."

Vermoedelijke opstelling Heracles Almelo
Brouwer; Wieckhoff, Roosken, Leerdam, Hoogma, Oppegard; Bruijn, De Keersmaecker, Hrustic, Engels, Hornkamp.

Historie
2021/2022: Feyenoord - Heracles (2-1)
2020/2021: Feyenoord - Heracles (0-0)
2019/2020: Feyenoord - Heracles (1-1)
2018/2019: Feyenoord - Heracles (2-1)
2017/2018: Feyenoord - Heracles (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord sluit speelronde 25 af tegen Heracles Almelo
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties