Slot tevreden met wedstrijd op zondagavond: "Sfeer in De Kuip 's avonds beter"

Slot tevreden met wedstrijd op zondagavond: "Sfeer in De Kuip 's avonds beter"

Zondagavond sluiten Feyenoord en Heracles Almelo de speelronde in de Eredivisie af om 20:00 uur. Hoewel avondwedstrijden in De Kuip altijd bijzonder zijn, levert het voor sommige supporters ook praktische problemen op met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Toch wil Arne Slot graag toelichten dat het voor zijn selectie wel een prettig tijdstip is om op te spelen.

"Voor Nederlandse ploegen in Europa zou maandagavond een goede speelavond zijn", begint de trainer van Feyenoord tegenover de media. "Ik snap dat zondagavond niet ideaal is voor supporters die ver weg wonen, maar ik vind de sfeer in De Kuip 's avonds beter dan 's middags. Dan heb ik liever zaterdagavond. Nu we niet meer in Europa spelen, is het wat mij betreft niet nodig, ik denk dat de wedstrijd 's avonds gepland werd met het idee dat we misschien nog in Europa zouden zitten."

Dat Feyenoord is uitgeschakeld in Europa brengt als voordeel dat de spelers fitter de rest van het Eredivisieseizoen kunnen afwerken. Slot gaf zijn selectie de afgelopen dagen vrij, omdat er voor het eerst in lange tijd geen midweekse wedstrijd op het programma stond. "Als je ziet hoe we gespeeld hebben, hadden we dat niet nodig, maar je weet nooit of dat op lange termijn niet een keer nodig zal zijn. Kijk maar naar Santiago Giménez, die ging minder spelen en de link werd gelegd met het beperkte aantal vrije dagen. Je weet het nooit zeker, maar ze hebben nu drie dagen vrij gehad."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties