MATCHDAY! Feyenoord op zoek naar positiviteit tegen FC Volendam

MATCHDAY! Feyenoord op zoek naar positiviteit tegen FC Volendam

Het is weer matchday! Hoewel de cijfers vergeleken met vorig seizoen in deze periode bijna identiek zijn, heerst er na twee pijnlijke nederlagen toch een negatief gevoel rondom de Rotterdammers. Feyenoord hoopt vanavond het goede gevoel om te kunnen zetten in positiviteit, als FC Volendam op bezoek komt in De Kuip.

De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen op ESPN 1 en via het liveblog hier op FR12.nl. Het duel tussen de nummer twee en nummer zeventien van de Eredivisie staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De arbiter floot dit seizoen nog geen één keer een wedstrijd van Feyenoord.

Feyenoord
De afgelopen dagen ging het vooral over spelers die uit vorm zijn, mogelijke verkeerde beslissingen die Arne Slot heeft gemaakt in zijn wissels en zogenoemde mislukte aankopen. Voor de trainer van Feyenoord zal het de taak zijn geweest om deze negatieve berichtgeving buiten de sfeer van de selectie te houden en gewoon de focus te leggen op de ontmoeting met FC Volendam van vanavond.

Eén van de dingen waardoor afgelopen wedstrijden tegen PSV en Atlético Madrid werden verloren, was het makkelijk weggeven van tegendoelpunten, zo vertelde ook Slot. "Die geven we de afgelopen weken te makkelijk weg, ook tegen Excelsior al. Dan wordt het winnen van topwedstrijden een lastige opgave. Dat is een vervelende constatering, juist in zo’n belangrijke week."

Een tegenvaller voor Feyenoord is de afwezigheid van Quilindschy Hartman. De linksback raakte afgelopen weekend geblesseerd na een hoofdduel met Jordan Teze en heeft nog te veel last om verantwoord te kunnen spelen. Daarnaast ontbreken ook nog altijd Bart Nieuwkoop en Alireza Jahanbakhsh omdat zij niet volledig fit zijn. Vermoedelijk zal Slot niet gaan beginnen met Ramiz Zerrouki op het middenveld, omdat tegen de Volendammers vooral de aanval gezocht kan worden.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

FC Volendam
In het vissersdorp is het de afgelopen weken pas echt onrustig geweest. Nadat vorige week bekend werd dat het bestuur, inclusief voorzitter Jan Smit, verplicht werd te vertrekken, besloot ook het technisch hart, ook wel 'team Jonk' genoemd, het zinkende schip te verlaten. Er werd namelijk geen toekomst meer gezien bij FC Volendam. Het vertrouwen in de Raad van Commissarissen was beschadigd en dus mogen zij het hele probleem nu zelf gaan oplossen.

Nadat dinsdag bekend werd dat trainer Matthias Kohler ook per direct zou opstappen, werd assistent-trainer Michael Dingsdag doorgeschoven als interim-trainer. Hoewel alle onrust niet ongunstig is voor tegenstander Feyenoord, is het voor Slot wel lastig in te schatten wat de tactische plannen zijn van de nieuwe hoofdtrainer. "Een nieuwe trainer brengt vaak andere ideeën met zich mee," vertelt Slot tegenover het media team van Feyenoord. "Daardoor zijn de individuele invulling van posities en het systeem waarin ze aantreden wellicht wat lastiger in te schatten dan normaal, maar we zullen voorbereid zijn en moeten vooral naar onszelf kijken."

Historie
2022/2023: Feyenoord - FC Volendam (2-1)
2008/2009: Feyenoord - FC Volendam (5-0)
2003/2004: Feyenoord - FC Volendam (2-0)
1997/1998: Feyenoord - FC Volendam (5-0)
1996/1997: Feyenoord - FC Volendam (3-0)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord op zoek naar positiviteit tegen FC Volendam
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties