MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij nummer zestien FC Utrecht

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij nummer zestien FC Utrecht

Het is weer matchday! Feyenoord reist vandaag af naar Utrecht voor de tweede uitwedstrijd van dit seizoen. Het duel tussen de huidige nummer zeven en zestien van de Eredivisie is om 12:15 uur live te volgen op ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Na de ruime (6-1) overwinning van vorige week op Almere City is het de taak om het goede gevoel voort te zetten. In Utrecht kan Luka Ivanušec zijn eerste minuten voor Feyenoord gaan maken, terwijl dat voor Ondrej Lingr niet het geval is. Arne Slot vertelde op de persconferentie dat de Tsjech nog niet helemaal fit is. ''Hij zit in de eindfase van een blessure. Maar Ivanušec is een speler die al midden in het seizoen zat en een speler die international is van een land waar wij onlangs niet van konden winnen. Dat geeft wel aan dat hij meer klaar is om te starten dan Lingr. Of dat kan bij mij, direct in de basis staan? Dat hebben we onlangs ook met Bart Nieuwkoop gedaan. Maar dat is ook afhankelijk van de situatie en de noodzaak.''

Tijdens de traditioneel lastige uitwedstrijd keert ook Bart Nieuwkoop weer terug in de selectie na een schorsing van twee wedstrijden. Met de terugkeer van aanvoerder Gernot Trauner is een basisplaats voor de rechtsachter geen zekerheid, zo ziet hij zelf ook. ''Het is alleen maar goed dat Trauner terug is. Die concurrentiestrijd wil je hebben als speler, daar was ik ook weer naar op zoek. Ik ga hard werken voor mijn kans. Het is niet meer dan normaal bij een topclub als Feyenoord.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Met een overwinning op FC Utrecht zou Feyenoord voor de tweede keer dit seizoen de drie punten pakken. Nadat er gelijk werd gespeeld tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2), werd vorige week in De Kuip tegen Almere City FC de eerste overwinning behaald.

FC Utrecht
Voor de club uit de Domstad verloopt het seizoen absoluut nog niet zoals gehoopt. Ondanks de zeventien aankopen die in afgelopen transferwindow zijn gehaald, staat de club momenteel na drie wedstrijden op nul punten en nul doelpunten. Voor het technische bestuur was dit reden genoeg om trainer Michael Silberbauer te ontslaan. Vorig seizoen gebeurde in de week voor de wedstrijd tegen Feyenoord exact hetzelfde, echter werd de Deen toen aangesteld. Voor de komende wedstrijd neemt assistent-trainer Rob Penders het stokje tijdelijk over.

Historie
2022/2023 FC Utrecht - Feyenoord (1-1)
2021/2022 FC Utrecht - Feyenoord (3-1)
2020/2021 FC Utrecht - Feyenoord (1-2)
2019/2020 FC Utrecht - Feyenoord (1-2)
2018/2019 FC Utrecht - Feyenoord (3-2)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij nummer zestien FC Utrecht
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties