Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Ivanušec mag het direct laten zien

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Ivanušec mag het direct laten zien

Nadat de kruitdampen van transfer deadline day zijn opgetrokken wordt vooruitgekeken naar de volgende wedstrijd van Feyenoord. Zondagmiddag om 12.15 spelen de Rotterdammers namelijk in Utrecht tegen de plaatselijke FC. De huidige nummer 16 van de Eredivisie heeft als enige ploeg nog niet gescoord na drie wedstrijden.

De povere stand van zaken in de Domstad heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de trainer Michael Silberbauer, die Henk Fraser begin dit jaar opvolgde, is ontslagen. Zijn assistent, Rob Penders, neemt voorlopig de honneurs waar. Het laat zich daarom lastig raden in welke opstelling de thuisploeg van start zal gaan. De verwachting is dat de oud-trainer van FC Eindhoven weinig zal veranderen.

Voor Feyenoord staat de wedstrijd in Utrecht in het teken het goede gevoel behouden. De overwinning op Almere City, zij het een laagvlieger, gaf een positieve impuls aan de ploeg van Arne Slot. Daarnaast heeft de hoofdtrainer in zijn tijd bij Feyenoord nog nooit in Utrecht gewonnen. Dat zal de geboren Bergentheimer na zondag graag anders willen zien. Om dat te bewerkstelligen, gaat Slot naar alle waarschijnlijkheid direct een nieuweling voor de leeuwen gooien. De Kroatische linksbuiten Luka Ivanušec, overgekomen van Dinamo Zagreb, wordt in de basis verwacht.

Ondřej Lingr is zondagmiddag nog niet klaar om zijn eerste minuten te maken in het shirt van Feyenoord. ''Hij zit in de eindfase van een blessure'', vertelt Slot. ''Maar Ivanusec is een speler die al midden in het seizoen zat en een speler die international is van een land waar wij onlangs niet van konden winnen. Dat geeft wel aan dat hij meer klaar is om te starten dan Lingr. Of dat kan bij mij, direct in de basis staan? Dat hebben we onlangs ook met Bart Nieuwkoop gedaan. Maar dat is ook afhankelijk van de situatie en de noodzaak.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Wellenreuther, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties