FC Utrecht ontslaat trainer in aanloop naar Feyenoord

FC Utrecht ontslaat trainer in aanloop naar Feyenoord

Feyenoord neemt het zondagmiddag op tegen FC Utrecht, maar bij de tegenstander verloopt de seizoensstart alles behalve vlekkeloos. De Domstedelingen wisten tegen PSV, SC Heerenveen en PEC Zwolle niet te winnen en slaagden er zelfs niet in om een doelpunt te maken. Hierdoor heeft FC Utrecht tot nu toe nog geen enkel punt behaald in het nieuwe seizoen.

Als gevolg hiervan vond er maandag een crisisberaad plaats bij FC Utrecht. De grote vraag in aanloop naar het duel tegen Feyenoord is of Michael Silberbauer nog steeds aan het roer staat. De 42-jarige Deen begon acht maanden geleden aan zijn taak als opvolger van oud-Feyenoorder Henk Fraser, die moest vertrekken vanwege een incident op het trainingsveld met Amin Younes.

Silberbauer was ook de coach toen FC Utrecht werd uitgeschakeld in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Nu de resultaten opnieuw tegenvallen, begint de clubleiding te twijfelen over de toekomst van Silberbauer. De spelersgroep, waar ook Jens Toornstra en Marouan Azarkan deel van uitmaken, staat nog steeds volledig achter de trainer. Feyenoord en FC Utrecht staan zondag om 12:15 uur tegenover elkaar.

Silberbauer ontslagen
Update | FC Utrecht heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Michael Silberbauer ontslagen. Dit melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Het is nog niet bekend wie er zondag tegen Feyenoord op de bank gaat plaatsnemen. Assistent-trainer Rob Penders neemt tijdelijk de honneurs waar. Ron Jans wordt direct genoemd als belangrijkste kandidaat. Het is alleen de vraag of hij alweer een nieuw avontuur wil aangaan.

“Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt. Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de Hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben”, legt technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald.''

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties