MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij NEC

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij NEC

Het is weer matchday! Feyenoord reist vanmiddag af naar Nijmegen om een resultaat te gaan halen op bezoek bij NEC. De Rotterdammers kenden een valse start van de tweede seizoenshelft door vorige week met 0-1 van Vitesse te verliezen. Feyenoord kan zich dat, met het oog op de topper PSV – Ajax van vanmiddag, vandaag niet nog eens veroorloven. De wedstrijd begint vanmiddag om 12:15 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
De Rotterdammers versterkten de selectie daags na de verloren wedstrijd tegen Vitesse met twee nieuwe spelers. De Zweed Patrik Wålemark kwam over van BK Häcken, terwijl ook Cole Bassett overkwam van Colorado Rapids. De Amerikaanse middenvelder wordt voor anderhalf jaar gehuurd, waarbij Feyenoord ook een koopoptie van naar verluidt 1.5 miljoen euro heeft bedongen. Wålemark kan vanmiddag zijn debuut voor Feyenoord gaan maken; Bassett zal er in Nijmegen nog niet bij zijn. Hij is nog in afwachting van zijn werkvergunning.

Feyenoord begon de tweede seizoenshelft slecht en zag daarmee PSV en Ajax uitlopen. Beide concurrenten wonnen hun wedstrijden wel en vergrootten daarmee de voorsprong op de Rotterdammers. Feyenoord staat nu derde, op zeven punten achterstand op PSV en zes op Ajax. De twee concurrenten spelen vanmiddag om 14:30 uur tegen elkaar in Eindhoven.

De staf en selectie raakten niet in paniek na de verloren wedstrijd tegen Vitesse, zo gaf trainer Arne Slot vrijdag aan op de persconferentie. ''Ik heb wel opgemerkt dat de spelersgroep en ik heel teleurgesteld over de wedstrijd waren.'' Feyenoord kwam moeilijk tot kansen tegen de Arnhemmers, mede door de buitenspelers die niet in vorm waren. ''Dan was het natuurlijk jammer dat Luis Sinisterra geblesseerd was en Wålemark nog geen speler van ons was. Daardoor hadden we afgelopen zaterdag geen vervangers op de flanken. Die heb ik zondag wel, want ik verwacht beiden zondag bij de selectie.''

De thuiswedstrijd tegen NEC werd met 5-3 gewonnen. Feyenoord kwam wel pas in de 89ste minuut op voorsprong. Slot verwacht een moeilijk wedstrijd vanmiddag, daar NEC zich wederom lijkt in te gaan graven. ''Ik denk dat we het best lastig hebben als tegenstanders massaal achter de bal spelen. Daar zijn wij ook geen uitzondering in; er zijn heel veel teams die daar moeite mee hebben. PSV had tegen NEC ook tot aan de negentigste minuut nodig om de 1-2 te maken. Ook AZ maakte thuis in de laatste minuut pas gelijk.''

Sinisterra zal vanmiddag terugkeren in de wedstrijdselectie. De Colombiaan raakte in december geblesseerd en miste daardoor de afgelopen twee wedstrijden. Hij zal vandaag op de bank beginnen. Reiss Nelson lijkt zijn vervanger, terwijl Marcos Senesi ten koste van Lutsharel Geertruida terugkeert in het centrum. Alireza Jahanbakhsh behoudt, ondanks zijn matige vorm, naar verluidt zijn plek op de rechtsbuitenpositie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Nelson

Vorm NEC
De Nijmegenaren presteren boven verwachting dit seizoen in de competitie. NEC staat momenteel negende, op slechts vier punten achterstand (met één wedstrijd minder gespeeld) op de plek die aan het einde van het seizoen goed is voor play-offs om Europees voetbal. Van de laatste vijf wedstrijden verloor NEC er twee (RKC-uit, 2-1 en PSV-thuis 1-2). Daarnaast won het van Go Ahead (0-2) en Willem ll (0-1) en speelde het thuis met 0-0 gelijk tegen Heracles Almelo.

De trainer van NEC, Rogier Meijer, leeft vol goede moed toe naar de ontmoeting met Feyenoord. ''Het zal een lastige wedstrijd worden. Feyenoord is een goede vorm en speelt met veel druk naar voren en goed voetbal. We zullen dus compact moeten spelen en de ruimtes klein houden. Momenten, kansen en mogelijkheden komen er altijd en daar zullen we nu extra gebruik van moeten maken. Het is ook een kwestie van durven en risico nemen. We hebben daar laten zien dat we lastig te bespelen zijn, als we het goed uitvoeren. Het zal in ieder geval een leuke wedstrijd worden en een goede uitdaging voor onze spelers. We gaan een plan maken, maar dat zullen we wel top moeten uitvoeren. Feyenoord heeft namelijk wel de kwaliteiten om dat te doorbreken.''

NEC kan vanmiddag mogelijk niet beschikken over Jordy Bruijn en Javier Vet. Edgar Barreto en Jonathan Okita ontbreken sowieso nog.

Vermoedelijke opstelling NEC
Branderhorst, Van Rooij, Guth, Marquez, Odenthal, Verdonk, Schöne, Proper, Bruijn, Tavsan, Mattson.

Historie
2016 – 2017 NEC – Feyenoord 1-2 (1-0)
2015 – 2016 NEC – Feyenoord 3-1 (0-1)
2013 – 2014 NEC – Feyenoord 3-3 (1-1)
2012 – 2013 NEC – Feyenoord 0-3 (0-2)
2011 – 2012 NEC – Feyenoord 0-2 (0-1)

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties