MATCHDAY! Feyenoord ontvangt AZ in De Kuip voor kwartfinale KNVB Beker

MATCHDAY! Feyenoord ontvangt AZ in De Kuip voor kwartfinale KNVB Beker

Het is weer matchday! Voor de laatste keer dit seizoen speelt Feyenoord tegen AZ. Afgelopen weekend werd de nummer vier van de Eredivisie met 0-1 verslagen in Alkmaar en woensdagavond wordt er afgetrapt in De Kuip in de strijd voor een ticket voor de halve finale van de KNVB Beker. Het duel wordt om 21:00 uur afgetrapt en is live te volgen op ESPN 1 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De sfeer bij Feyenoord laat lijken alsof er een aantal wedstrijden achter elkaar verloren zijn, maar eigenlijk werden er van de drie topwedstrijden op rij twee gewonnen en werd drie keer de nul gehouden. De reden dat de stemming iets minder is, komt door het slechte spel aan de bal van afgelopen weekend tegen AZ. De drie punten werden behaald, maar de ploeg uit Alkmaar was eigenlijk constant veel meer in balbezit en wist goed druk te zetten op de Rotterdammers. Bij het weerzien in De Kuip moet Arne Slot hier dus een plan voor gemaakt hebben, want ongetwijfeld zullen er in Alkmaar ook lessen zijn getrokken hoe er meer kansen gecreëerd kunnen worden.

Verdedigend speelde Feyenoord afgelopen zondag een prima wedstrijd, want wederom werd de nul gehouden en de expected goals bij AZ stond op 0,88. "Over onze laatste wedstrijd aan de bal was ik verre van tevreden, maar daar waren de jongens ook niet tevreden over. Maar ik was eigenlijk veel blijer met die overwinning dan met al die overwinningen die we hiervoor hebben bereikt. Omdat ik best vaak gezien heb dat als het spel aan de bal bij ons moeizaam is, dat het ook zijn weerslag geeft op de manier waarop wij verdedigen."

Het lijkt duidelijk dat Quinten Timber en Wieffer aan de aftrap zullen verschijnen, maar of dat ook geldt voor Ramiz Zerrouki laat Slot nog niks over los. Op de persconferentie vertelde de trainer wel bewust na te denken over zijn invulling. "Als je met Mats, Quinten en Ramiz speelt, dan lever je creativiteit op het middenveld in wanneer je met Stengs daar speelt. Ik vind dat Ramiz die positie heel goed kan invullen, alleen het gaat wel om het samenspel van meerdere spelers. Ik weet niet of ik het woensdag anders ga doen, maar ik was heel blij met hoe Ramiz ons geholpen heeft afgelopen zondag. Met Ramiz staat er wel iemand op het veld die nooit opgeeft.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

AZ
"AZ is al jarenlang een heel goed georganiseerde ploeg, zowel in balbezit als balverlies. Als je naar het onderliggende spel kijkt, zie je nog steeds heel veel van hetzelfde", zo deelde Slot afgelopen week een korte analyse van zijn tegenstander. Dat de ploeg uit Alkmaar goed georganiseerd is, bleek ook wel in de uitwedstrijd. Zo stond Feyenoord bijna de hele wedstrijd onder druk en was het lastig om zelf het spel aan de bal te maken. Toch lagen er ook zwaktes bij AZ, want er werden amper kansen gecreëerd. Voor trainer Maarten Martens zal dit de afgelopen dagen de grootste uitdaging zijn geweest.

Dat AZ tegen Feyenoord misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde, lag niet helemaal in de lijn der verwachtingen. Naast de overwinningen in de KNVB Beker was de laatste overwinning in de competitie namelijk alweer bijna twee maanden terug. In de tussentijd werd er in het bekertoernooi wel twee keer gewonnen. In de uiterste slotfase werd amateurploeg HHC verslagen en na penalty's werd er in de vorige ronde gewonnen van Quick Boys.

Vermoedelijke opstelling AZ
Owusu-Oduro; Penetra, Bazoer, Martins Indi, Møller Wolfe; Mijnans, De Wit, Clasie; Addai, Zeefuik, Van Bommel.

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord ontvangt AZ in De Kuip voor kwartfinale KNVB Beker
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties