MATCHDAY! Feyenoord oefent in Oostenrijk tegen Red Bull Salzburg

MATCHDAY! Feyenoord oefent in Oostenrijk tegen Red Bull Salzburg

Het is weer matchday! Feyenoord sluit vandaag het trainingskamp in Oostenrijk af met een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Het duel begint vanmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via een stream.

Trainer Arne Slot kan vanmiddag weer een beroep doen op de internationals, die vorige week tegen FC Kopenhagen nog ontbraken. Dat had (mede) tot gevolg dat Feyenoord met 0-7 verloor op Varkenoord. Volgens de Denen waren er afspraken gemaakt die Feyenoord niet is nagekomen. Slot schrok niet van de uitslag. "Kopenhagen zat al in week vijf van de voorbereiding. Dat kon je ook heel duidelijk zien op het veld. Fitheid speelt een belangrijke rol. Toen we deze wedstrijd afspraken, wisten we ook niet dat er bijna alleen maar jonge spelers op het veld zouden staan. Dan krijg je ook geen eerlijk beeld."

Orkun Kökcü is woensdag ziek geworden en terug naar Rotterdam gegaan. Dermane Karim heeft hem vervangen. Slot heeft op het trainingskamp in Oostenrijk ook meteen de eerste signalen afgegeven. Zo horen Mats Wieffer en Patrik Wålemark – voorlopig – tot de A-kern van de selectie. Jorrit Hendrix en Cole Bassett horen bij de B-kern, waar vooral jeugdspelers bij zitten. De selectie van Feyenoord is uiteraard nog lang niet compleet, waardoor er altijd nog wisselingen plaats kunnen vinden.

De basis van vanmiddag ziet er als volgt uit. Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Pedersen; Aursnes, Toornstra, Wieffer; Jahanbakhsh, Danilo, Wålemark. Dat meldde Martijn Krabbendam van Voetbal International gisterenavond.

Red Bull Salzburg

De Oostenrijkers werden vorig seizoen overtuigend kampioen en wonnen daarmee de zestiende landstitel uit de clubgeschiedenis. Ook wonnen ze de beker. RB Salzburg overwinterde knap in een Champions League-groep met Sevilla, LOSC Lille en Vfl Wolfsburg, maar moest in de achtste finale over twee wedstrijden buigen voor Bayern München (8-2).

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY! Voorbereiding 2022/2023
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties