MATCHDAY! Feyenoord moet zich herstellen tegen RKC Waalwijk

MATCHDAY! Feyenoord moet zich herstellen tegen RKC Waalwijk

Het is weer matchday! Na een verloren wedstrijd in Enschede, tegen FC Twente, hervat Feyenoord de Eredivisie in Waalwijk tegen RKC. Om zicht te houden op de eerste plaats mogen de Rotterdammers in deze belangrijke uitwedstrijd géén puntverlies lijden. De wedstrijd begint om 18:45 uur en zal live te volgen zijn op ESPN 1 én via het liveblog op FR12.nl.

De wedstrijd, die gespeeld wordt in het Mandemakers Stadion in Waalwijk, staat onder leiding van Pol van Boekel. Zijn assistenten zijn Freek Vandeursen en Stefan de Groot. De VAR is Martin van den Kerkhof.

Feyenoord
Op dit moment staat Feyenoord op plek vier in de Eredivisie, achter PSV, AZ en Twente. De Rotterdammers kunnen de drie punten zaterdagavond dus extra goed gebruiken. In de afgelopen acht onderlinge wedstrijden verloor Feyenoord géén wedstrijd van RKC. De laatste nederlaag tegen de ploeg uit Waalwijk was in het seizoen 2013/2014.

Het elftal van Arne Slot bevond zich in een excellente vorm vóór de wedstrijd tegen FC Twente. Er werd geweldig gevoetbald en men had lovende woorden over voor de Rotterdammers. De tik in Enschede vorige week kwam daardoor misschien wel nét iets harder aan. "Ik had wel even één à twee dagen nodig om het verlies te verwerken", vertelde Arne Slot vrijdagmiddag in de persconferentie.

De coach van Feyenoord kon ook een update geven over aanvoerder Gernot Trauner en Luka Ivanušec. Trauner heeft te maken met een kleine terugval. De Oostenrijker kon vrijdag niet deelnemen aan de groepstraining en zit daarom niet bij de wedstrijdselectie. "Ik vind het lastig te zeggen wanneer hij weer kan aansluiten. We hadden op vandaag gehoopt", stelde Slot. Over Ivanušec was er positiever nieuws te melden. De Kroaat is fit genoeg om zaterdag in de basis te beginnen. De afgelopen twee wedstrijden viel hij al in.

Vooral Michiel Kramer springt er bij Slot uit als het gaat om de wedstrijd van vanavond. "Hij is zéér bruikbaar en wordt nog wel eens onderschat. Verder is het een elftal dat vaak verandert en daarom moeten we waakzaam zijn. We moeten morgen op ons best zijn om te winnen", vertelt Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Paixão, Gimenez, Ivanušec.

RKC Waalwijk
Zaterdagavond is de tegenstander van Feyenoord dus RKC Waalwijk. Het team staat onder leiding van oud-Feyenoorder Henk Fraser. Tussen 1990 en 1999 speelde hij in Rotterdam. Het team staat momenteel op plek dertien in de Eredivisie. RKC speelde dinsdagavond nog een wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB beker. Dat duel werd met 3-2 verloren van FC Utrecht.

Aanvoerder, en tevens oud-Feyenoorder, Michiel Kramer is de topscorer van het team uit Waalwijk. De spits kwam tot nu toe dit seizoen drie keer tot scoren. Kramer kwam afgelopen dinsdag tegen Utrecht nog met de schrik vrij. Hij kreeg geen rode kaart na een aantal harde overtredingen. Bij ESPN vertelde Fraser dat hij hierover met Kramer in gesprek zou gaan.

Vermoedelijke RKC Waalwijk
Houwen; Lelieveld, Bruma, Gaari, Meijers; Felida, Oukili; Bakkali, Min, Cleonise; Kramer.

Historie
2022/2023: RKC Waalwijk – Feyenoord (0-1)
2021/2022: RKC Waalwijk – Feyenoord (0-2)
2020/2021: RKC Waalwijk – Feyenoord (2-2)
2013/2014: RKC Waalwijk – Feyenoord (1-0)
2012/2013: RKC Waalwijk – Feyenoord (1-1)

Wat gaan we doen vandaag?
rkc feyenoord 04 11
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties