MATCHDAY! Feyenoord moet euforie voortzetten in aanloop naar bekerfinale

MATCHDAY! Feyenoord moet euforie voortzetten in aanloop naar bekerfinale

Het is weer matchday! Voor Feyenoord is het vandaag de laatste wedstrijd in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC op 21 april. De Rotterdammers moeten het goede gevoel na de 6-0 overwinning op Ajax voortzetten tegen de nummer tien van de competitie: Fortuna Sittard. Het duel is vanaf 14:30 uur live te volgen op ESPN en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers komen steeds dichterbij de tweede plek en het bijbehorende Champions League-ticket. Toch ligt gedachte bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard ook een beetje bij de bekerfinale van een week later. Het is namelijk het laatste officiële 'meetmoment' voor de Rotterdammers. Arne Slot sprak zich uit: "Ik heb die wedstrijd wel in mijn achterhoofd. Het zou ook gek zijn als ik daar dinsdag pas mee zou beginnen, maar in mijn opstelling is niks te zien in relatie tot volgende week zondag. Er staan tegen Fortuna spelers op het veld waarmee wij denken de grootste kans te hebben om te winnen."

Zoals het vaak gaat bij supporters van Feyenoord, wordt er zelfs na zo'n overtuigende overwinning toch een beetje met vrees gekeken naar de lastige uitwedstrijd tegen een middenmotor. De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard eindigde bij de start van het huidige seizoen namelijk in een gelijkspel. "Dat was natuurlijk een heel specifiek verloop van de wedstrijd, waarin we na twintig minuten een terechte rode kaart ontvingen. Later in de wedstrijd dachten wij een strafschop te krijgen, maar die werd teruggedraaid en had de beslissing een rode kaart moeten zijn, wat niet gebeurde. Dus we hebben zeventig minuten lang met tien man moeten spelen waarin we echt aangedrongen hebben en kansen kregen, maar is het niet gelukt."

De overwinning in De Klassieker geeft Slot weinig aanleiding om spelers te wisselen bij de aftrap tegen Fortuna Sittard. De buitenspelers bij Feyenoord waren beiden twee keer trefzeker en verkeren in een uitstekende vorm. Ook op het middenveld lijkt de trainer niet te gaan wisselen en zullen Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stens gewoon op het middenveld verschijnen. In de verdediging gaat er volgens het Algemeen Dagblad wel een wijziging plaatsvinden en start Marcos Lopez als linksback. Dit betekent dat Bart Nieuwkoop op de bank begint.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, López; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Fortuna Sittard
De ploeg uit Limburg staat momenteel op de tiende plek in de competitie en er kan wel gezegd worden dat Fortuna met Danny Buijs aan het roer veilig is voor nog een seizoen in de Eredivisie. De oud-Feyenoorder laat zien dat er een gedachte zit achter het voetbal van zijn ploeg. "Ik denk dat Fortuna heel goed in staat is zich vast te bijten in de tegenstander en daarnaast een goed speelplan te hebben over hoe je het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maakt. Waarom ik nog nooit heb gewonnen heeft dus met de kwaliteiten van Danny te maken, maar ook met het feit dat we nog niet heel vaak tegen elkaar hebben gespeeld", aldus Slot.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard:
Verrips; Pinto, Voet, Siovas, Dijks; Duarte, Oratmangoen, Özyakup; Halilović, Sierhuis, Córdoba.

Historie
2022/2023: Fortuna Sittard - Feyenoord (2-4)
2021/2022: Fortuna Sittard - Feyenoord (1-3)
2020/2021: Fortuna Sittard - Feyenoord (1-3)
2019/2020: Fortuna Sittard - Feyenoord (4-2)
2018/2019: Fortuna Sittard - Feyenoord (1-4)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord moet euforie voortzetten in aanloop naar bekerfinale
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties