MATCHDAY! Feyenoord gaat voor eerste driepunter in Groningen sinds 1878 dagen

MATCHDAY! Feyenoord gaat voor eerste driepunter in Groningen sinds 1878 dagen

Het is weer matchday! Feyenoord reist vanmiddag af naar het hoge noorden voor de wedstrijd tegen FC Groningen. De Rotterdammers schakelden afgelopen donderdag PEC Zwolle uit in de beker (3-1) en zullen daarom met vertrouwen toeleven naar het uitduel van vanmiddag. De statistieken spreken echter niet in het voordeel van Feyenoord: de laatste competitiezege in Groningen dateert alweer van 25 november 2017. De wedstrijd begint vanmiddag om 16.45 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot is prima begonnen aan de tweede seizoenshelft. Vorige week werd weliswaar teleurstellend gelijkgespeeld tegen FC Utrecht (1-1), maar omdat ook Ajax (1-1 tegen NEC) en PSV (0-0 tegen Sparta) gelijkspeelden, bleef de voorsprong op de achtervolgers zoals hij was voor de Rotterdammers. Ajax deelde gisterenavond de punten met FC Twente (0-0), waardoor Feyenoord vanmiddag twee punten kan uitlopen op de Amsterdammers. PSV neemt het om 14.30 uur op tegen Fortuna in Sittard.

De man van de wedstrijd tegen PEC Zwolle was Mats Wieffer. De middenvelder maakte een uitstekende indruk tijdens zijn basisdebuut met een goal en een assist. Slot was na afloop tevreden over Wieffer. ''Dat is altijd lekker, als je scoort én een assist geeft. Volgens mij kwamen ze ook allebei uit een standaardsituatie. Zijn lengte brengt hij ook nog eens met zich mee bij dit soort momenten. Ik vond vooral dat Wieffer met heel veel zelfvertrouwen speelde. Hij was agressief, rustig aan de bal en had zoveel vertrouwen. Ik heb dus eigenlijk heel veel woorden nodig om te zeggen dat ik hem heel goed vond spelen'', aldus de trainer donderdagavond.

Het enige minpunt van de bekerwedstrijd was het uitvallen van Dávid Hancko, die geblesseerd raakte aan zijn schouder. Heel lang lijkt de verdediger er echter niet uit te liggen, zo meldde RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel vrijdagmiddag. Hancko lijkt daarom vanmiddag ‘gewoon’ weer in de basis te beginnen. Verder lijkt Slot te kiezen voor Marcos López en Javairô Dilrosun, die beiden tegen PEC nog op de bank begonnen. Dat gaat ten koste van Quilindschy Hartman en Alireza Jahanbakhsh. Wieffer behoudt zijn basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, López; Wieffer, Szymanski, Kökcü; Dilrosun, Danilo, Paixão.

FC Groningen
De tegenstander van vanmiddag zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er namelijk drie verloren (2-1 tegen FC Utrecht, 2-3 tegen Fortuna Sittard en 1-0 tegen Excelsior), één gelijkgespeeld (0-0 tegen FC Emmen) en één gewonnen (4-2 van PSV). Door de matige seizoenstart staat FC Groningen op een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie. Afgelopen donderdag werd de Trots van het Noorden tot overmaat van ramp ook nog eens uitgeschakeld in het bekertoernooi door de amateurs van SV Spakenburg (2-3).

Dennis van der Ree, tot een halfjaar geleden nog video-analist bij Feyenoord, is momenteel de eindverantwoordelijke bij FC Groningen. De oefenmeester geeft aan dat hij ontzettend veel van Slot heeft geleerd tijdens zijn tijd in Rotterdam. "Slot en ik dachten wel een beetje hetzelfde over voetbal", erkent Van der Ree. "Of ik dat specifiek door hem meeneem? Ik heb mijzelf er wel door ontwikkeld, mede dankzij hem. Ik heb gekeken hoe het er vorig jaar aan toeging bij Feyenoord, dus er zijn wel dingetjes die ik ook hier mee naartoe neem."

Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Verrips; Dankerlui, Blokzijl, Balker, Määttä; Oratmangoen, Pelupessy, Valente; Van Bergen, Pepi, Lundqvist.

Historie
2021/22 FC Groningen – Feyenoord 1-1 (0-0)
2020/21 FC Groningen – Feyenoord 0-0 (0-0)
2019/20 FC Groningen – Feyenoord 1-1 (0-1)
2018/19 FC Groningen – Feyenoord 1-0 (1-0)
2017/18 FC Groningen – Feyenoord 0-2 (0-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties