MATCHDAY! Feyenoord gaat voor eerste driepunter bij FC Twente sinds 2018

MATCHDAY! Feyenoord gaat voor eerste driepunter bij FC Twente sinds 2018

Het is weer matchday! Feyenoord verbleef vannacht al in de omgeving van Enschede om vroeg op de middag af te trappen tegen FC Twente. De Rotterdammers wonnen afgelopen woensdag na een sterke wedstrijd van SS Lazio en beginnen vol vertrouwen aan de aftrap tegen de nummer vier van de competitie. De wedstrijd begint om 12:15 uur en is live te volgen via ESPN 3 en via het liveblog op FR12.nl.

De wedstrijd van vanmiddag staat onder leiding van Dennis Higler. De 42-jarige arbiter staat bij de meeste voetbalfans niet bekend als favoriet, maar mag deze belangrijke wedstrijd wel fluiten van de KNVB. Dit seizoen gaf de scheidsrechter 26 gele kaarten en 1 rode kaart. De rol van als VAR is toegewezen aan Pol van Boekel.

Feyenoord
De statistieken in uitwedstrijden tegen FC Twente zijn niet in het voordeel van de Rotterdammers. De laatste overwinning in de Eredivisie dateert namelijk van 8 april 2018. De voorgaande wedstrijden zijn allemaal geëindigd in een gelijkspel. Toch is de vorm van Feyenoord in de afgelopen jaren ook nooit zo goed geweest als nu. Het elftal van Arne Slot speelt erg mooi voetbal, heeft al zeven wedstrijden op rij gewonnen in de Eredivisie en speelt ook erg sterk in de Champions League.

Ondanks de goede sfeer is Slot voorbereid op een zware wedstrijd. "Twente is al meerdere jaren een hele goede ploeg. Hele goede ploegen zijn voor veel clubs, ook voor ons, een lastige uitwedstrijd. Als je een goede ploeg hebt en ook een fanatiek thuispubliek, is het over het algemeen lastig voor een uitspelende ploeg om te winnen. Dat geldt ook voor ons, want het is ons al twee keer overkomen in de competitie.''

Slot gaf op de persconferentie ook een update over de blessuregevallen en spelers die mogelijk niet in de basis kunnen starten. De eerste speler die wellicht niet iedereen heeft meegekregen is Bart Nieuwkoop. De rechtsback bleef afgelopen woensdag achter in de kleedkamer wegens een lichte blessure. "Bart ging er natuurlijk met een blessure vanaf, maar die heeft vrijdag ook weer een gedeelte meegetraind. Dus geen spelers die na de wedstrijd geblesseerd zijn geraakt. We zijn er goed uitgekomen."

Zowel Gernot Trauner als Luka Ivanusec trainen weer volledig mee met de groep. Toch zal de aanvoerder van Feyenoord sowieso niet in de basis gaan beginnen en zit hij waarschijnlijk niet eens bij de wedstrijdselectie. De Kroaat zit wel bij de selectie, maar begint naar alle verwachting nog niet in de basis, zo vertelde ook Slot. "Ik heb altijd lastige keuzes, omdat ik echt wel meer spelers heb die goed genoeg zijn om in de basis te starten, maar ik denk niet dat Ivanušec al klaar is om te starten. Maar dat betekent nog steeds dat ik keuzes heb."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Stengs, Gimenez, Paixão.

FC Twente
De ploeg uit Enschede draait een goede seizoensstart. Met 22 punten uit negen wedstrijden staan ze slechts één punt achter de Rotterdammers. Trainer Joseph Oosting hoopt maar dat Feyenoord een mindere dag zal hebben, want hij was onder de indruk van het Europese niveau. ''Ik vind dat ze nu beter zijn, wat meer in balans in bepaalde dingen. Uiteindelijk vind ik dat ze een internationaal niveau hebben. We kunnen ons mooi meten, dus laten we vooral naar onszelf kijken. Uiteindelijk is het een team van individuen. Ook zij kunnen wel eens een mindere dag hebben.''

Bij Twente zijn een aantal spelers afwezig. Naci Ünüvar en Max Bruns zullen in ieder geval niet spelen, maar ook de fitheid van Michel Vlap en Joshua Brenet is nog onzeker voor een plek in de basis. Ze konden vrijdag wel een deel van de training meedoen, maar terugkomende van een blessure lijkt een basisplaats wel uitgesloten.

Vermoedelijke opstelling FC Twente
Unnerstall; Sampsted, Hilgers, Pröpper, Regeer; Kjølor, Sadilek, Steijn; Rots, Ugalde, Van Bergen.

Historie
2022/2023: FC Twente - Feyenoord (1-1)
2021/2022: FC Twente - Feyenoord (0-0)
2020/2021: FC Twente - Feyenoord (2-2)
2017/2018: FC Twente - Feyenoord (1-3)
2016/2017: FC Twente - Feyenoord (0-2)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord gaat voor eerste driepunter bij FC Twente sinds 2018
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties