Slot: ''Ik denk niet dat Ivanušec al klaar is om te starten''

Feyenoord is nagenoeg ongeschonden uit de strijd gekomen met SS Lazio. Trainer Arne Slot vertelde op het persmoment dat ook de uitgevallen Bart Nieuwkoop weer op de weg terug is bij de Rotterdammers en geeft daarnaast een update over Luka Ivanušec en Gernot Trauner.

''Bart Nieuwkoop ging eraf met een blessure, maar hij heeft vandaag voor een deel meegetraind'', vertelt Slot in De Kuip. ''Dus geen spelers die na de wedstrijd geblesseerd zijn geraakt, we zijn er goed uitgekomen.'' De grote vraag is welke keuzes Slot gaat maken in de basisopstelling. ''Ik heb altijd lastige keuzes, omdat ik, los van Ivanušec en Zerrouki, nog meer spelers heb die goed genoeg zijn om in de basis te beginnen. Ik denk niet dat Ivanušec al klaar is om te starten. Dat betekent nog steeds dat ik keuzes heb.''

FC Twente lastige uitwedstrijd
Feyenoord heeft sinds 2018 niet meer weten te winnen uit bij FC Twente. ''Ik zag een reeks voorbij komen waarin ze al een aantal wedstrijden thuis niet hebben verloren. Ik dacht ongeveer dertig, maar dat geeft aan dat zij een goede ploeg hebben. Als je een goede ploeg hebt en ook een fanatiek thuispubliek, is het over het algemeen lastig voor een uitspelende ploeg om te winnen. Dat geldt ook voor ons, want het is ons al twee keer overkomen in de competitie.''

De wedstrijd van afgelopen seizoen in de Grolsch Veste zit Slot nog altijd behoorlijk dwars. ''De wedstrijd van vorig jaar zal ik niet opnieuw ter sprake brengen, maar de vaste kijkers denken misschien: begint hij er nu weer over'', doelde Slot op scheidsrechterlijke dwalingen in de Grolsch Veste. ''Twente is al meerdere jaren een hele goede ploeg. Hele goede ploegen zijn voor veel clubs, ook voor ons, een lastige uitwedstrijd.'' Slot vertelt ook nog dat Gernot Trauner vrijdag weer heeft meegetraind en op dit moment niet verwacht dat hij zondag bij de selectie zit.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties