Oosting: ''Ook Feyenoord kan wel eens een mindere dag hebben''

Oosting: ''Ook Feyenoord kan wel eens een mindere dag hebben''

FC Twente kijkt uit naar het treffen met Feyenoord. De uitstekende prestaties van de Rotterdammers in de Champions League zijn ook de Tukkers opgevallen. FC Twente-trainer Joseph Oosting noemt Feyenoord samen met PSV de twee beste ploegen uit de Eredivisie.

''Wat maakt ze zo goed? Dat heb je woensdagavond wel kunnen zien'', vertelt Oosting in gesprek met 1Twente Enschede. "Ik vind dat ze op alle posities kwaliteit en wapens hebben. Het is een hele goede ploeg. Ze zijn ook als team heel sterk, met een hoge intensiteit. De nauwkeurigheid in de passing is uitstekend; ze zijn heel stabiel en comfortabel aan de bal. Met name in de verdediging zijn ze heel erg goed. Vooral dat ze heel hoog willen verdedigen met veel agressiviteit.''

Feyenoord heeft afgelopen seizoen een uitstekend seizoen gedraaid in de Eredivisie. Oosting schat de ploeg van trainer Arne Slot nu hoger in. ''Ik vind dat ze nu beter zijn, wat meer in balans in bepaalde dingen. Uiteindelijk vind ik dat ze een internationaal niveau hebben. We kunnen ons mooi meten, dus laten we vooral naar onszelf kijken. Uiteindelijk is het een team van individuen. Ook zij kunnen wel eens een mindere dag hebben.''

FC Twente speelde vorig week gelijk tegen Heracles Almelo en staat op dit moment vierde in de Eredivisie. ''We kunnen ons meten met Feyenoord en kijken hoe goed wij zijn. Ik vind het lastig om dat nu te beoordelen. Ik weet wat wij kunnen, ik vind dat we prima hebben gepresteerd. Wij kunnen nu ook als team de strijd aangaan met een ploeg die internationaal ook topwedstrijden speelt, en dat is een mooie uitdaging.'' Oosting hoopt dat de duels van het begin van het seizoen tegen Fenerbahçe SK mee worden genomen naar het duel tegen Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties