MATCHDAY! FC Groningen op bezoek in De Kuip

MATCHDAY! FC Groningen op bezoek in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het vanavond in de eigen Kuip op tegen FC Groningen. Het is de laatste test voor de Rotterdammers voordat het uitduel met Shakhtar Donetsk volgende week donderdag op het programma staat. De wedstrijd tegen FC Groningen begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot is aan een prima reeks bezig in de Eredivisie. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er drie gewonnen (1-2 van sc Heerenveen, 2-1 van AZ en 2-4 van Fortuna Sittard), terwijl er twee werden gelijkgespeeld (1-1 tegen FC Twente en 2-2 tegen PSV). Tussendoor bekerden de Rotterdammers door naar de halve finale door achtereenvolgens NEC (4-4, 5-3 n.s.) en Heerenveen (0-1) uit te schakelen. De loting van de halve finale staat vanavond op het programma: Ajax, PSV of Spakenburg wordt dan de tegenstander. Feyenoord zag AZ gisterenavond winnen van Vitesse (0-1), waardoor de Alkmaarders op twee punten komen. Ajax neemt het morgenmiddag in eigen huis op tegen NEC, terwijl PSV afreist naar Waalwijk voor het duel met RKC.

Gisterenmiddag werd de voorselectie van Oranje bekend en Ronald Koeman had goed nieuws voor Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer. Het drietal van Feyenoord is opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal en daar is Slot logischerwijs blij mee. ''Vorig jaar hadden we Til, Malacia en Bijlow bij de selectie. Als er dan twee weggaan en een raakt geblesseerd en je er dan toch drie bij de selectie hebt is dat wel heel mooi. Het gaat zeker snel met Wieffer en Hartman, omdat ze nog niet overdreven veel wedstrijden in het eerste van Feyenoord hebben gespeeld. De voorselectie bestaat uit best wel veel spelers, die nuance moet je wel maken. Voor ons is het fantastisch'', aldus de trainer.

Slot had ook goed nieuws te melden op de persconferentie. Sebastian Szymański keert vanavond namelijk terug in de wedstrijdselectie nadat hij weken moest missen wegens een blessure. De Pool kan nog niet starten, maar een invalbeurt is mogelijk. Gernot Trauner maakte vorige week tegen Fortuna al zijn rentree in de wedstrijdselectie. Justin Bijlow staat voorlopig nog aan de kant met zijn polsblessure. Slot lijkt niets te wijzigen aan zijn basiselftal vergeleken met het bekerduel met Heerenveen van eerder deze week.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

FC Groningen
De Trots van het Noorden zit dit jaar in de hoek waar de klappen vallen. FC Groningen staat op de zeventiende plaats, wat aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen: vorige week was de ploeg van Dennis van der Ree namelijk met 3-0 te sterk voor Excelsior. Van de vier overige duels werden er twee verloren (3-2 van FC Volendam en 6-0 van PSV) en evenveel gelijkgespeeld (1-1 tegen FC Twente en FC Emmen). Van der Ree, die vorig seizoen nog video-analist was bij Feyenoord onder Slot, weet wat er vandaag beter moet bij FC Groningen.

''We hebben laten zien wat we willen. We hadden tegen PSV te veel ontzag en kwamen weinig in duel. We zullen er tegen Feyenoord een schepje bovenop moeten doen om er een wedstrijd van te kunnen maken'', aldus de oefenmeester. ''Dit betekent negentig minuten of meer strijd leveren en de duels aangaan. Feyenoord speelt met een hoge intensiteit en beslist wedstrijden vaak nog als de 90 minuten al zijn verstreken. En met mijn collega Slot beschikken ze over een van de beste trainers van Nederland.'' De tegenstander mist vanavond de al langer uitgeschakelde Mads Bech Sørensen en Paulos Abraham. Ook Oliver Antman en Ragnar Oratmangoen ontbreken. Het is vanavond een weerzien met Elvis Manu. De ex-Feyenoorder speelt sinds afgelopen winter bij FC Groningen.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Verrips; Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems; Suslov, Hove, Irandust; Manu, Pepi, Määttä.

Historie
2021/22 Feyenoord – FC Groningen 1-1 (0-1)
2020/21 Feyenoord – FC Groningen 2-0 (0-0)
2018/19 Feyenoord – FC Groningen 1-0 (1-0)
2017/18 Feyenoord – FC Groningen 3-0 (0-0)
2016/17 Feyenoord – FC Groningen 2-0 (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties