Slot: ''Ik hoop dat dat misverstand nu echt uit de wereld is''

Slot: ''Ik hoop dat dat misverstand nu echt uit de wereld is''

Arne Slot raakte ietwat geïrriteerd op de persconferentie van Feyenoord. Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal. De trainer krijgt de vraag of hij het had verwacht dat de 21-jarige Hartman zich zo goed zou ontwikkelen omdat hij afgelopen zomer nog op de nominatie stond om op huurbasis te vertrekken.

''Volgens mij heb ik al 812 keer uitgelegd dat wij heel lang bij deze club fan zijn van Hartman, maar dat zijn fitheid twijfels opriep'', legt Slot uit. ''Vandaar dat wij zekerheid hebben aangetrokken, maar er is nooit gezegd dat Hartman nummer drie in de rij was. Verre daarvan. Dat is ook de reden waarom we hem niet naar Excelsior hebben laten gaan, omdat wij heel veel in hem zagen."

De inkomende transfers van Marcos López en Fredrik André Bjørkan afgelopen zomer hadden weinig te maken met zijn kwaliteiten. Fitheid was het probleem. ''Dan moest hij wel over langere tijd fit zijn om te presteren. Ik hoop dat dat misverstand nu echt uit de wereld is. Bij deze club is er altijd veel vertrouwen geweest in Hartman. Alleen: als een speler twee jaar lang amper fit is, dan kan je daar als club niet volledig op bouwen. Vandaar dat wij die keuze hebben gemaakt.''

Slot noemt het verder een goede ontwikkeling dat drie Feyenoorders nadrukkelijk gevolgd worden door bondscoach Ronald Koeman. ''Vorig jaar hadden we Til, Malacia en Bijlow bij de selectie. Als er dan twee weggaan en een raakt geblesseerd en je er dan toch drie bij de selectie hebt is dat wel heel mooi. Het gaat zeker snel met Wieffer en Hartman, omdat ze nog niet overdreven veel wedstrijden in het eerste van Feyenoord hebben gespeeld. De voorselectie bestaat uit best wel veel spelers, die nuance moet je wel maken. Voor ons is het fantastisch.''

Lees meer over
Arne Slot Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties