''Marseille vreest geen spelers van Feyenoord''

''Marseille vreest geen spelers van Feyenoord''

Feyenoord speelt vanavond 'de wedstrijd van het jaar' tegen Olympique Marseille, al is het ook de bedoeling dat er daarna nog twee 'wedstrijden van het jaar' gespeeld gaan worden. De tegenstander lijkt niet echt wakker te liggen van de Rotterdammers, zo meldt Olympique watcher Mathieu Grégoire.

"Ze spelen elke wedstrijd op zestig tot zeventig procent balbezit. In uitwedstrijden halen ze dat door op eigen helft op te bouwen en op de goede momenten de weg naar Dimitri Payet te zoeken, terwijl ze in thuiswedstrijden ook dominant zijn op de helft van de tegenstander. Sampaoli heeft een team gebouwd met technische spelers die verstandige dingen doen wanneer ze in balbezit zijn", aldus Grégoire tegenover Voetbalprimeur.

Zoals bekend moet Feyenoord vooral oppassen voor sterspeler Dimitri Payet. "Hij is zonder twijfel de gevaarlijkste man, zeker omdat hij afgelopen weekend maar één helft speelde om rust te pakken voor deze wedstrijd. Payet is de man van de gevaarlijke steekballen en de lastige schoten op doel, die vanaf links begint en vaak in het centrum uitkomt. Feyenoord moet ook rekening houden met Cengiz Ünder, Gerson, Matteo Guendouzi en de bij jullie bekende Arek Milik."

Welke Feyenoorders worden er gevreesd door de tegenstander? "Die zijn er eigenlijk niet. Marseille vreest geen spelers van Feyenoord. Er is respect voor de tegenstander en voor de grote club met veel historie die Feyenoord is, omdat dit de eerste serieuze tegenstander is die Marseille krijgt in de Conference League, maar de verwachting binnen de club is dat ook deze horde door OM genomen gaat worden.''

''Sinds begin maart zijn ze echt in goeden doen''
"Ik schat de kansen voor Marseille erg hoog in'', zo vervolgt de clubwatcher. ''Sinds begin maart zijn ze echt in goeden doen, want van de laatste elf officiële wedstrijden wonnen ze er tien en kun je echt goed zien dat de speelstijl van Sampaoli erin geslepen is. Het vertrouwen is groot en dus denk ik dat Marseille de finale haalt. Een gelijkspel in De Kuip is nog wel mogelijk, maar volgende week maakt Olympique het in eigen huis af."

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties