"Marseille hadden we ook niet verwacht dat we het zouden redden"

"Marseille hadden we ook niet verwacht dat we het zouden redden"

Acht jaar geleden supportte Ben Wijnstekers Feyenoord in het Stadio Olimpico voor de wedstrijd tegen AS Roma. Donderdagavond zit de oud-Feyenoorder, mede door het verbod op uitsupporters, in Rotterdam om de wedstrijd te kijken. De voormalig verdediger verwacht een zware wedstrijd, maar heeft wel vertrouwen in het bereiken van de halve finale.

"Het is wel aan elkaar gewaagd", opent Wijnstekers in gesprek met Feyenoord TV. "Waar ik wel bang voor ben, is dat Roma er alles aan zal doen om Feyenoord uit zijn spel te halen. Ze hebben natuurlijk die supporters mee, dus dat is ook wel iets geweldigs voor Roma."

Vertrouwen uit vorig seizoen
Wijnstekers denkt dat het elftal donderdagavond vertrouwen kan krijgen uit de reeks van vorig seizoen. Toen werd er ook niet verwacht dat Feyenoord zulke prestaties kon neerzetten. "We hebben natuurlijk die serie meegemaakt van vorig jaar, toen we uiteindelijk in Tirana kwamen. Als je die wedstrijden gezien hebt, Marseille hadden we ook niet verwacht dat we het zouden redden. Maar dat lukte allemaal. Ik heb er heel veel vertrouwen in maar ik denk wel dat het moeilijk wordt. Ik ben bang dat het zo'n wedstrijd gaat worden als tegen Ajax, dat we vergeten te voetballen. In Marseille lukte het wel goed, maar het zal moeilijk worden."

Brede selectie
Slot staat er niet om bekend een trainer te zijn die vaak rouleert in zijn selectie. Wel heeft hij de beschikking over goede wisselspelers, Wijnstekers ziet hier dan ook de kracht van de selectie. ''Het gekke is dat de laatste wedstrijden onze buitenspelers niet zo goed zijn, maar ze zijn altijd wel beslissend in acties en de gene die er in komen zijn ook weer heel bepalend. De spelers die er in komen zijn eigenlijk net zo goed. Dat is ook wel het voordeel van deze selectie, ze kunnen zich meer veroorloven omdat we goede vervangers hebben.''

Lees meer over
Ben Wijnstekers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties