Wijnstekers genoot van Europese duels: "Het zijn wel mooie momenten''

Ben Wijnstekers kwam bijna zijn hele carrière uit voor Feyenoord en won ooit met de Rotterdammers het kampioenschap en twee keer de Nederlandse beker. Momenteel volgt de voormalig verdediger de stadionclub weer als groot fan, net als voordat hij als speler bij de Rotterdammers kwam.

Wijnstekers speelde zelf 35 Europese duels voor Feyenoord. In gesprek met Feyenoord TV weet hij nog goed wat de meest bijzondere wedstrijd was. "De wedstrijd die mij het beste bij blijft is die tegen Dinamo Tblisi. In de halve finale verloren wij en het was toen een gekkenhuis in Georgië, we moesten daar voor honderd duizend mensen spelen."

De oud-Feyenoorder kan ook wel uitleggen wat de Europese wedstrijden zo mooi maken. "Je leeft naar zo'n wedstrijd toe met zijn allen. Je zit toch met elkaar een beetje opgesloten. Het waren wel leuke momenten met een beetje spanning. Het is iets aparts, als speler kom je toch door heel Europa. Het zijn wel mooie momenten.''

Een echte supporter
Al zijn hele leven is Wijnstekers supporter van Feyenoord. Als kleine jongen ging hij al naar De Kuip, tussendoor speelde hij er zelf en inmiddels support hij de club weer. "Als de wedstrijd begint wil ik niks te maken hebben met wat erbij komt kijken, dan wil ik puur met die wedstrijd bezig zijn. Eigenlijk heb ik nu meer spanning. Als ik nu naar een wedstrijd ga dan ben ik best wel nerveus, omdat je het zelf niet in de hand hebt. Ik ging met mijn vader en moeder altijd naar Feyenoord toe, dat zit er zo in. De laatste jaren moet ik echt oppassen dat ik rustig blijf en niet ga schelden."

Gelijkenissen met 1983/84
In het seizoen van 1983/84 werd Wijnstekers met Feyenoord kampioen van Nederland. Hij ziet zeker wel gelijkenissen met de huidige selectie en dat heeft één belangrijke factor. "Die groep is zo hecht aan elkaar. Ze hebben alles voor elkaar over. Ik vergelijk het altijd met het jaar dat wij kampioen werden. Wij hadden jongens lopen als Mario Been, Henk Duut en André Stafleu. Allemaal jongens die elkaar de waarheid konden vertellen en ook gewoon een hecht team waren. Dat is dit jaar al helemaal onder Arne Slot, hij heeft er een geweldig team van gemaakt. Ik ben echt wel trots op de club.''

Lees meer over
Ben Wijnstekers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties