Marciano: "Hoop dat Justin zo snel mogelijk terugkomt"

Marciano: "Hoop dat Justin zo snel mogelijk terugkomt"

Op de ochtend van PEC Zwolle tegen Feyenoord verscheen het bericht dat Ofir Marciano 's middags onder de lat zou staan. Hij moest de geblesseerde Justin Bijlow vervangen en deed dat uitstekend. Na afloop schoof hij aan tijdens de persconferentie.

Marciano vertelde daar aan RTV Rijnmond dat hij zaterdag definitief te horen kreeg dat hij zou spelen tegen PEC Zwolle. "Ik heb me voorbereid zoals ik elke week doe. Ik ben blij dat ik de kans kreeg en het goed heb kunnen doen voor het team." De doelman erkende dat het lastig is om altijd klaar te moeten staan, zonder te weten wanneer het nodig is. "Dat is een van de grootste uitdagingen in mijn rol. Maar ik probeer me elke training te verbeteren en hard te werken met Justin en de andere keepers. Dat zorgt dat ik er kan staan als het team me nodig heeft, zoals ik vandaag heb gedaan."

Zelf speelde de Israëliër een uitstekende wedstrijd, waarbij hij zijn ploeggenoten op het veld bij vlagen zag ploeteren. "We wisten dat het een lastige wedstrijd zou zijn. Sinds de winterstop doet PEC het erg goed, dus daar waren we op voorbereid. De wedstrijd was lastig, intens. We kregen kansen en kwamen in de goede positie, maar we kwamen niet tot scoren in de eerste helft. Dat weet je dat je 'm tegen kan krijgen en dan wordt het moeilijk. Ik ben blij dat we karakter hebben getoond en de wedstrijd toch hebben gewonnen."

Of Marciano er ook in de wedstrijd tegen Partizan en Ajax van komende week zal moeten staan, kon hij nog niet zeggen. "Ik zal er altijd klaar voor zijn als het team me nodig heeft. Ik zal zo fit mogelijk zijn. Ik hoop ook dat Justin zo snel mogelijk terugkomt. Hij is bezig aan een geweldig seizoen en heeft het team erg geholpen."

Vuurwerk
Toen de wedstrijd in de tweede helft werd gestaakt vanwege vuurwerk op het veld, leek het erop dat Marciano zelf geraakt werd. De schade viel gelukkig mee. "Ik overleef het wel", zo lachte de keeper. "Ik heb een klein schrammetje. Ik weet niet wat er gebeurde, dat moet ik terugzien. Maar ik voelde iets scherps in mijn been. Volgens mij kwam het van het vuurwerk, maar het valt mee."

Lees meer over
Ofir Marciano
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties