Slot verwacht geen lange afwezigheid Bijlow: "Maar dit was te kort dag"

Slot verwacht geen lange afwezigheid Bijlow: "Maar dit was te kort dag"

In de opstelling van Feyenoord voor het uitduel tegen PEC Zwolle stonden enkele opvallende namen. Trainer Arne Slot gaf voorafgaand aan de wedstrijd tegenover ESPN tekst en uitleg bij zijn keuzes.

De meest opvallende wijziging was noodgedwongen: Justin Bijlow kampt met een voetblessure en wordt vervangen door Ofir Marciano. "Hij is donderdag met klachten uit de wedstrijd gekomen. Als je dan zondag weer speelt, is het heel kort dag. Je hoopt dat hij snel genoeg herstelt, maar dat was niet het geval." Of er gevreesd moet worden voor een langere afwezigheid? "Dat is altijd afwachten, maar ik ga er niet vanuit. Maar dit was te kort dag. We zullen zien hoe snel hij er weer bij is."

De enige andere wijziging ten opzichte van afgelopen donderdag was de terugkeer van Guus Til, ten koste van Jens Toornstra. "Omdat Guus het daarvoor ook heel goed gedaan heeft", legde Slot uit. "Jens doet het altijd als we hem nodig hebben hartstikke goed, maar in principe heeft Guus vrijwel alle wedstrijden op tien gespeeld. Dat heeft hij goed gedaan, dus er is geen aanleiding om dat te veranderen. Ondanks dat Jens het uitstekend heeft ingevuld."

Ook op rechtsbuiten was er voor de aanvoerder geen plek; Reiss Nelson mag opnieuw starten. "Zwolle is een elftal dat heel veel risico legt in het aanvalsspel. Dat betekent ook dat er ruimtes komen. Dan is het heel prettig dat je snelle buitenspelers hebt die je in de diepte kunt bespelen. Dat is ook nodig, want als je dat niet hebt, blijft Zwolle je onder druk zetten." Daar komt bij dat Patrik Wålemark nog niet kan starten. "Hij komt wel steeds dichterbij. Ik denk niet dat het nog lang gaat duren voor hij aan de start gaat spelen. Zeker niet als hij invalbeurten heeft als tegen Groningen."

Op scherp
In Zwolle moeten Orkun Kökcü, Tyrell Malacia en Marcos Senesi oppassen dat ze niet tegen een gele kaart oplopen, omdat ze anders de Klassieker van volgende week moeten missen. Daar heeft Slot zich in de voorbereiding niet extra mee bezig gehouden. "Ze weten het, maar dat weten ze elke wedstrijd. Wij hebben absoluut niet de mogelijkheid om wedstrijden vooruit te kijken. Zwolle is na de winterstop echt uitstekend, met een heel leuke manier van voetballen, dus wij kunnen het ons zeker niet veroorloven om al naar volgende week te kijken."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties