Malacia: "Er was interesse, maar bijtekenen was de beste keuze"

Malacia: "Er was interesse, maar bijtekenen was de beste keuze"

Tyrell Malacia kijkt vol vertrouwen uit naar het komende seizoen. In de eerste oefenwedstrijd speelde Feyenoord gelijk tegen KAA Gent, maar aan dat resultaat hecht hij niet veel waarde. De linksback zag hoe de zaken die tijdens het duel centraal stonden, goed werden opgepakt.

"Het was vooral een wedstrijd om fit te worden", begint Malacia tegenover RTV Rijnmond. "De trainer heeft vooral meegegeven dat het ging om het drukzetten, het meekantelen en het goed schuiven van het team. Ik denk dat we dat redelijk ingevuld hebben."

Onlangs zette Malacia zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan Feyenoord verbindt. "Ik kreeg een goed gevoel - ik ga altijd uit van gevoel", legt hij zijn keuze uit. "Ik hoop dat ik dit jaar qua statistieken wat meer kan bijdragen, daar ga ik zeker voor zorgen." De verdediger erkent dat hij ook andere opties had. "Natuurlijk was er interesse, maar dit was voor mij op dit moment de beste keuze."

Malacia ziet ook zijn rol in het huidige Feyenoord veranderen. Waar Arne Slot veel jeugdspelers bij de selectie haalde, is hij plots een van de meer ervaren spelers. De back was dan ook al druk aan het coachen, al is dat volgens hem niets nieuws. "Ik heb altijd dat gevoel, ik probeer iedereen mee te nemen waar het kan. Het is mooi om te zien dat we met veel jonge jongens spelen. Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden."

Ook Malacia wordt gevraagd naar de interesse van Ajax in Steven Berghuis, maar net als ploeggenoot Leroy Fer kan hij er weinig over kwijt. "Daar heb ik niet veel over te zeggen. Het is iets waar nog niemand iets over heeft gezegd en vooral hij niet. Waarom zouden wij daar dan iets over zeggen? Dat heeft geen nut", antwoordt hij stellig.

Lees meer over
Tyrell Malacia Voorbereiding 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties