Lucius: ''Op dit moment schat ik PSV wel hoger in''

Lucius: ''Op dit moment schat ik PSV wel hoger in''

Theo Lucius stond drie seizoenen onder contract bij Feyenoord. De oud-voetballer is inmiddels trainer in de jeugdopleiding van PSV. De 45-jarige Lucius kijkt met een goed gevoel terug op zijn carrière en heeft nog altijd warme gevoelens bij Feyenoord.

''Na zeven jaar PSV ben ik naar Feyenoord gegaan'', begint Lucius in gesprek met De Telegraaf. ''En ook daar heb ik heel mooie jaren gehad en een prijs gewonnen: de KNVB-beker. Al neem ik het mezelf nog altijd kwalijk dat het ons dat seizoen niet is gelukt om kampioen te worden, want we hadden een geweldig elftal.'' Lucius speelde onder meer samen met Roy Makaay, Nuri Sahin, Giovanni van Bronckhorst en Jonathan de Guzman.

Lucius werd altijd gewaardeerd Feyenoord. ''Ik heb daar een toptijd gehad en de supporters hebben me altijd op handen gedragen. Het is een fantastische club met fantastische supporters. Als ik moet kiezen, dan is PSV mijn club. Ik heb hier zeven jaar gespeeld en werk nu voor het achtste jaar in de jeugdopleiding, maar ik kom ook bij Feyenoord nog heel graag als vriend van de club.''

Arne Slot
Lucius kijkt ook met veel belangstelling naar de werkwijze van trainer Arne Slot. ''Feyenoord heeft een heel nieuw team, waar Arne Slot weer goed zijn eigen manier van spelen heeft ingebracht. Je herkent zijn eigen visie en zijn eigen stijl. Op dit moment schat ik PSV wel hoger in op basis van de kwaliteit op het veld. Al weet ik ook dat PSV het altijd moeilijk heeft met Feyenoord, dat was in mijn tijd als speler ook al zo. Ik verwacht een heel interessante wedstrijd, waar ik met trainersogen naar zal kijken, maar toch ook een beetje met een supportershart.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties