Lof voor centrale duo: "Die bal kwam niet eens bij de spitsen"

We hebben bijna negentig minuten lang kunnen genieten van een Feyenoord dat liet zien Champions League-waardig te zijn. In de eerste helft maakte Lazio geen schijn van kans en stond er met rust een score van 2-0. In de tweede helft werd het spel iets minder, maar eigenlijk zonder problemen werd er met 3-1 gewonnen. Met deze overwinning zijn de Rotterdammers zelfs koploper in Groep E.

"Ik vond Feyenoord uitstekend spelen, wetende dat het eerste schot op het doel van Bijlow pas in de 33ste minuut was", reageert Mario Been in Voetbalpraat op de vraag hoe goed de Rotterdammers echt waren. "Dat was niet echt groots van Lazio. Je kan praten over het feit dat Lazio niet het beste Lazio is van de afgelopen jaren, maar ik denk dat we Feyenoord dan te kort doen. Ze speelden geweldig. Echt combinatievoetbal met de druk vooruit, ze maakten het Lazio gewoon elk moment van de wedstrijd heel erg moeilijk."

"Ze hebben dan ook weer een spits die ze makkelijk erin schopt", brengt de oud-trainer Gimenez ter sprake. Karim El Ahmadi haakt in op de vraag hoe goed de Mexicaan is. "Heel goed. Volgens mij keek hij niet eens naar de goal om hem af te maken. Dat zegt al genoeg. Hij is zo vast in zijn trap en hoe hij de bal binnenschoot, was eigenlijk echt perfect. Maar heel Feyenoord was goed. Ik vond het misschien wel één van de beste eerste helften die ik heb gezien op een heel hoog niveau. Alles was gewoon goed. Het drukzetten, duels winnen, vrije man zoeken. Ze reageerden ook wel goed op wat Lazio deed én wat ik ook echt goed vond was het centrale duo."

"Normaal wil Lazio altijd één-tweetjes maken, maar volgens mij kwam die bal niet eens bij de spitsen. Die hebben gewoon elk duel gewonnen", complimenteert El Ahmadi het centrale duo van Feyenoord. Ook Ramiz Zerrouki krijgt complimenten over zijn vertoonde spel. "Hij was heel bepalend bij met name die derde goal, waar hij echt aan de basis staat. Maar ook de ruimtes die hij dichtloopt, de rust aan de bal. Samen met Wieffer echt goed controlerend spelen en dan heb je Timber erbij, tja, het stond als een huis." Toen de Algerijn scoorde viel heel de selectie hem in de armen. "Het is een team. Dat merk je aan alles, je ziet het buiten het veld, maar ook echt in het veld. Er is geen moment dat het spel echt verslapt."

"Natuurlijk moesten ze na rust de wissel maken met López die noodgedwongen rechtsback moet spelen. Misschien dat je daar op dit moment een probleem hebt, met Trauner die geblesseerd is en Nieuwkoop die ook wat probleempjes heeft. López zijn invalbeurt vond ik wel wat onwennig. Hij kreeg een hele domme gele kaart, wat wij uiteraard ook geen gele kaart vonden. Ik vond de scheidsrechter sowieso heel vreemd. Het was echt extreem. Tweede helft was wel wat rommeliger, maar ook niet echt probleem."

Fitheid

"Als ik Stengs zag drukzetten en ook de diepte diepte die hij zocht, dat is niet normaal", begint El Ahmadi zijn lofzang voor de nummer tien van Feyenoord. "De Stengs die net binnenkwam bij Feyenoord en die nu speelde, is een wereld van verschil. Qua fitheid al helemaal. Het drukzetten had ik aan het begin van het seizoen nog mijn vraagtekens bij, maar wat hij vandaag allemaal deed met en zonder bal was echt genieten. 
Het is eigenlijk wat Slot eist bij elke speler. Als je die fitheid niet hebt, kom je denk ik niet aan spelen toe."

Goede combinatie
Het middenveld van Feyenoord stond woensdagavond vooral heel erg sterk, zo zag ook El Ahmadi. "Ik denk dat als je tegen Atlético en Lazio ziet, ik in grote wedstrijden altijd met Zerrouki zou spelen. Ik weet niet wat Slot zou doen, maar ik denk wel dat dit de beste keuze is wat ze kunnen doen. Tegen Atlético ging het goed en gister ook. Je zag dat Wieffer zich ook lekkerder voelt met iemand die voor de verdediging blijft. Dan kan hij eigenlijk overal bovenop zitten. Ik vind dat die combinatie Wieffer en Zerrouki echt laat zien dat ze op hoog niveau samen kunnen spelen."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties