Sarri geïrriteerd: "Je weet dat de sfeer hier agressief is"

Sarri geïrriteerd: "Je weet dat de sfeer hier agressief is"

Ook voor Lazio was dit een cruciale wedstrijd. De Italianen staan na een enorm goede wedstrijd van Feyenoord op de derde plek in groep E van de Champions League. Na afloop verscheen Maurizio Sarri absoluut niet blij op de persconferentie.

"We zitten nu in de problemen", zei hij nogal geïrriteerd. "En als we ons niet voor minimaal 101 procent gaan geven, dan blijft dat zo." Waardoor het komt dat zijn elftal vandaag verloor? "We waren hier erg onderdanig. Je weet dat de sfeer hier agressief is. Maar we waren toch angstig. Ik had veel meer persoonlijkheid van mijn spelers verwacht."

"We speelden een timide eerste helft, bang voor hun agressiviteit en druk. Toen we het eerste doelpunt tegen kregen, hing het al even in de lucht. We hadden de eerste helft met 1-0 kunnen afsluiten, hoewel zij de 2-0 ook verdienden." De trainer van Lazio vervolgt met zijn kritische toon. "Ik zag een aanzienlijk verschil in emotionele en nerveuze lading. Zij hebben duidelijk drie of vier spelers met topklasse, wij niet."

'Nog niet voorbij'
"Het drukzetten met die intensiteit slaat nergens op, we deden alles verkeerd omdat we hen terug lieten komen in het veld", klonk Sarri niet tevreden over zijn eigen spelers. "In de laatste 25 tot 30 minuten deden we iets meer dan zij. Nu hebben we twee thuiswedstrijden en die moeten we zo goed mogelijk proberen uit te buiten. In een ronde van zes wedstrijden is het problematisch als je er één verliest."

"Maar goed, het is nog lang niet voorbij", sloot Sarri af. "We zijn pas halverwege de groepsfase. Over twee weken spelen we thuis tegen Feyenoord. Het zal dan wel veel beter moeten. Want anders gaan we niet overwinteren in de Champions League."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties