Linssen: "Ik wil die prijs winnen, want dit gaat me nooit meer gebeuren"

Linssen: "Ik wil die prijs winnen, want dit gaat me nooit meer gebeuren"

Het bereiken van de Conference League-finale is voor alle spelers van Feyenoord bijzonder. Zo ook voor de 31-jarige Bryan Linssen. Hij beseft dat het wel eens de laatste keer kan zijn dat hij een Europese finale meemaakt en wil er dan ook alles aan doen om de prijs binnen te slepen.

Ook voor Linssen was het een enerverende avond, wat al begon bij de aankomst bij het stadion. "Het was een heet avondje", begon hij in gesprek met ESPN. "We kregen iets naar de bus gegooid, wat niet heel prettig was. Natuurlijk is dat naar, maar het hoort misschien ook wel bij zo'n wedstrijd. Je stelt je erop in. Het is ook wel een keer leuk om mee te maken, zolang je weet dat je veilig bent."

Tijdens de wedstrijd was Linssen ook onder de indruk van de ambiance. "Als je niet speelt krijg je veel meer mee dan wanneer je wel speelt. Het geluid in het stadion, de sfeer die er hangt. En ook het vuurwerk voor de wedstrijd. Ik had pijn in m'n neus en aan m'n ogen, maar het was zo vet om mee te maken. Als je dan uiteindelijk naar de finale gaat en hier euforisch weggaat... Beter kan niet."

Opstootje
Linssen kwam zelf een kwartier voor tijd in de ploeg en wist direct wat hem te doen stond. "Ik heb natuurlijk ook wel naar Benfica en Getafe gekeken. Het is niet altijd het leukste wat er is, maar soms moet je proberen de tegenstander een beetje te irriteren. Op zulke momenten moet je het eruit gaan slepen, want je weet dat het moeilijk wordt het laatste kwartier, als zij risico gaan nemen. Ik stond volgens mij tien seconden op het veld en had m'n eerste opstootje al te pakken, dus dat lukte aardig", lachte de Limburger.

In welke rol hij belangrijk moest zijn, maakte Linssen sowieso weinig uit. "Je wil gewoon je best doen en het team helpen, op wat voor manier dan ook. Ik ben ook niet meer de jongste. Ik durf wel te zeggen dat het niet meer gaat gebeuren dat ik nog een keer de finale haal. Dan wil je alles doen om dat nu wel te bereiken."

Transfer
Daar komt bij dat Linssen mogelijk aan zijn laatste seizoen als Feyenoorder bezig is. Hij staat in de belangstelling van het Japanse Urawa Red Diamonds, een stap die hij zelf serieus overweegt. "Ik kan het wel ontkennen, maar natuurlijk speelt er wat", was hij eerlijk. "Maar op dit moment heb ik echt alleen gefocust op deze wedstrijd. Dat meen ik oprecht, omdat dit een once in a lifetime is."

De komende weken zal hij dus verder gaan nadenken over zijn toekomst. "Nu heb ik in ieder geval twee weken de tijd om een paar mailtjes te beantwoorden", lachte hij. "Zodra we weer richting die finale gaan, wil ik er niks meer over horen. Er is maar één ding dat telt. Ik wil die prijs winnen, want dat gaat me daarna nooit meer gebeuren. We gaan er alles aan doen."

Lees meer over
Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties