Lingr plaatst zich voor EK 2024 na zege met Tsjechië

Lingr plaatst zich voor EK 2024 na zege met Tsjechië

Ondřej Lingr heeft zich met Tsjechië weten te plaatsen voor het EK van 2024 in Duitsland. De middenvelder van Feyenoord eindigde als tweede in Groep E na een 3-0 overwinning op Moldavië.

Lingr begon tegen Moldavië op de bank en kwam in de tweede helft binnen de lijnen. De 25-jarige rechtspoot verving dertien minuten voor tijd Slavia Praag middenvelder Lukáš Provod. Met Lingr in het veld werd de 2-0 voorsprong in de extra tijd nog uitgebreid naar een 3-0 overwinning, en zo is de kwalificatie voor het eindtoernooi van aankomende zomer een feit.

Albanië en Tsjechië hebben na acht duels vijftien punten verzameld. Polen staat op de derde plaats met elf punten, Moldavië zakt naar de vierde plaats, en de Faeröer is de hekkensluiter met twee punten. Lingr keert met een goed gevoel terug naar Rotterdam, nadat eerder al gelijk werd gespeeld tegen Polen. Maandagavond werd de klus geklaard tegen Moldavië.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties