Lindhout weigerde penaltymoment voor de camera uit te leggen

Lindhout weigerde penaltymoment voor de camera uit te leggen

Een merkwaardige beslissing van scheidsrechter Allard Lindhout kostte Feyenoord zondag twee dure punten in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Na afloop werd er veel nagepraat over waarom de penalty niet gegeven werd en wat de arbiter zelf dacht te zien. Een antwoord op die vragen kwam er niet, want Lindhout weigerde om voor de camera te verschijnen.

Eerder maakte de KNVB al duidelijk dat het vanaf 2023 niet meer gebruikelijk zou zijn dat scheidsrechters omstreden momenten in een wedstrijd voor de camera toelichten. Toch kunnen ze er uiteraard altijd zelf voor kiezen om dat wel te doen. "Je moet dan in Zeist een interview aanvragen, dus dat hebben we gedaan", legde Jeroen Grueter uit in de voetbalpodcast van de NOS. "Via een woordvoerder heeft hij gezegd dat hij wel de spelregel wilde uitleggen, maar verder niet op de situatie wilde ingaan."

Ook ESPN kreeg nul op het rekest, vertelde Milan van Dongen in Dit Was Het Weekend. "Het is doodzonde dat we het Lindhout zelf niet kunnen vragen. Ik ben heel benieuwd of hij voor een handsbal van Santiago Gimenez floot of voor het duwtje. Dat zou een hoop verklaren. Maar dat was helaas niet mogelijk. Scheidsrechters geven minder openheid dan vroeger. Dat is bepaald door de KNVB."

Lindhout zou hebben gefloten voor een duw(tje) van Gimenez op Robin Pröpper, maar gebaarde in eerste instantie wel dat hij een handsbal had gezien. Bovendien was het in eerste instantie juist Joshua Brenet die Gimenez in de rug duwde. "Wil je dat ik het je uitleg, of wil je dat ik geel geef?", zou Lindhout na het moment tegen een gefrustreerde Arne Slot gezegd hebben. Dat uitleggen wilde hij dus echter niet voor de camera doen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties