Feyenoord benadeeld: "Deze beslissing ging over twee punten"

Feyenoord benadeeld: "Deze beslissing ging over twee punten"

Na de vermakelijke topper tussen FC Twente en Feyenoord ging het in alle nabeschouwingen vooral veel over één moment. Heel voetbalkijkend Nederland - op Maarten Wijffels na - zag dat Feyenoord een penalty werd onthouden na de handsbal van Robin Pröpper. Het was niet de eerste keer dat een beslissing op een cruciaal moment de verkeerde kant op viel voor de Rotterdammers.

De opvatting dat positieve en negatieve beslissingen aan het eind van het seizoen tegen elkaar weg te strepen zijn, wordt bij Feyenoord dan ook ontkracht. "De voors en tegens wegen niet tegen elkaar op; Feyenoord vindt dat er te veel tegens zijn geweest", vertelde clubwatcher Mikos Gouka in de AD Voetbal Podcast. "Dit seizoen dat moment met Gimenez en Cillessen, nu deze. Ze vinden dat het niet in evenwicht is."

"Het kan toch nooit in evenwicht zijn?", bracht Wijffels daar tegenin. "Het is maar net in welke situatie je vaker komt. Bij Feyenoord zullen ze zeggen: we komen genoeg in het strafschopgebied, maar het ligt net aan de fase van het seizoen. In de ene fase zijn je beste aanvallers bijvoorbeeld geblesseerd en valt het minder vaak jouw kant op", ratelde hij verder. Dit seizoen is bij Feyenoord voorin alleen Oussama Idrissi langdurig geblesseerd geweest.

'Topclubpenalty's'
Gouka kan zich wel inleven in Feyenoord en in het bijzonder Arne Slot. "Hij had het idee: ik ga van AZ naar Feyenoord, dan komen ook de 'topclubpenalty's'. Die heeft hij nog weinig tot niet meegemaakt. Feyenoord krijgt voor hun gevoel te weinig mee." Daartegenover staat wel de later geseponeerde rode kaart voor NEC-verdediger Ivan Marquez in De Kuip. "Maar toen was het al 1-0. In deze fase (de slotfase tegen FC Twente, red.) ligt het nog meer onder een vergrootglas, want deze beslissing gaat over twee punten."

"Het is logisch om te zeggen dat je hem de ene keer meekrijgt en de andere keer tegen, maar ik kan me ook voorstellen dat daar geïrriteerd op gereageerd wordt", vervolgde Gouka. "Bij Feyenoord komen ze met meer voorbeelden: vorig jaar beukte Lisandro Martínez bij Ajax Cyriel Dessers neer in de zestien terwijl Feyenoord op het punt stond om te winnen. En het moment met Gimenez en Cillessen. Het zal een beetje naar elkaar toe kruipen, maar Feyenoord vindt dat het te weinig naar het fifty fifty toekruipt."

Feyenoord - PSV
Gouka blikte met deze beslissing van Allard Lindhout in het achterhoofd ook alvast vooruit op de topper van komende zondag. "Dit voegt wel wat toe. Als Feyenoord nog een keer zo'n moment meemaakt komende zondag, dan zijn de rapen gaar. Dan krijg je het gevoel dat die titelrace op een bepaalde manier wordt beïnvloed. De scheidsrechter die zondag aan de start staat, zal dat ook een beetje in zijn achterhoofd hebben."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties