Leermoment voor Hartman: "Maar we zijn een team en mijn vervanger deed het goed"

Leermoment voor Hartman: "Maar we zijn een team en mijn vervanger deed het goed"

Quilindschy Hartman heeft zich maandagochtend gemeld bij Jong Oranje. De linksback speelde een dag eerder zeker niet zijn ideale Klassieker, maar kijkt toch vooral tevreden terug op de 2-3 zege van Feyenoord. In gesprek met ESPN blikte hij voor het eerst terug op zijn gele kaarten en vroege wissel.

"Hoe ik het heb beleefd? Het was bijzonder, er is veel gebeurd", lachte Hartman. "Achteraf teken ik voor dit scenario en ben ik heel blij met de uitkomst. Hoe het is gegaan, daar leer ik van. Daar heb ik het ook met de trainer over gehad, dat ik ervan zou leren en dat het mij niet meer zou overkomen. Maar we zijn een team en mijn vervanger heeft het supergoed gedaan, dus ik ben gewoon blij dat we gewonnen hebben en eerste staan."

Vroege wissel
Hartman pakte al vroeg geel en dreigde even later ook tegen zijn tweede aan te lopen. "Het is ook omdat het stadion erachter gaat staan", legde hij zijn instelling op het veld uit. "Maar volgens mij heeft de scheidsrechter ook uitgelegd waarom het geen gele kaart was." Toch besloot Arne Slot wel in te grijpen door Hartman al na een kwart wedstrijd naar de kant te halen. "Natuurlijk begrijp ik zijn beslissing. Als ik nog zo'n overtreding had gemaakt, zouden we met tien man staan. Dat mocht niet gebeuren."

"Natuurlijk baalde ik op dat moment, maar het was een logische keuze. En uiteindelijk heeft het goed uitgepakt. We hebben gewonnen, dus waarom zou ik daarover klagen?", aldus Hartman, die in de dug-out wel een gefrustreerde indruk maakte. "Dat was één seconde. Het was vervelend dat het was gebeurd, terwijl ik wel goed begon. Ik gaf een assist, won een paar goede duels en dan gebeurt dat. Het is gewoon zonde dat ik die eerste gele kaart al pakte. Maar daar leer ik van. Het is voetbal en ik ben nog jong. Soms wil ik iets te graag, dan gebeurt dit. Dat moet mij niet meer overkomen."

Feest na de wedstrijd
De zege op Ajax werd uiteraard gevierd, al barstte het feest in de kleedkamer nog niet direct los. "We begonnen met een nabespreking als altijd. De trainer zei ook: 'het zijn drie punten, net zoveel als vorige week'. Het is een bijzondere overwinning, omdat het lang geleden was en we als nummer één tegen de nummer twee speelden. Maar als je de volgende wedstrijd niet wint, telt dat niet meer. Het is gewoon een overwinning en we moeten zorgen dat we overwinningen blijven boeken. Dan wordt het leuk."

Toch kregen Hartman en zijn ploeggenoten bij terugkomst in Rotterdam een voorproefje te zien van wat hen bij een eventuele landstitel te wachten staat. "Dat was niet normaal, echt niet normaal. Als je ziet hoeveel mensen daarop afkwamen. Dat zegt veel over de club. En mocht het echt heel mooi worden, dan is dit nog maar een paar procent van wat er dan gaat gebeuren", besloot Hartman.

Lees meer over
Quilindschy Hartman Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties