Krabbendam: "Gevoelsmatig zeg ik dat Slot blijft, maar het is lastig"

Krabbendam: "Gevoelsmatig zeg ik dat Slot blijft, maar het is lastig"

Dat succes een keerzijde heeft, merkte Feyenoord al aan de leegloop van afgelopen zomer. Ook nu is de verwachting dat er weer aan verschillende Feyenoorders getrokken zal worden. Onder meer trainer Arne Slot en spits Santiago Gimenez staan er inmiddels goed op in het buitenland.

"Gevoelsmatig zeg ik dat Slot blijft", begon clubwatcher Martijn Krabbendam bij Voetbal International. "Hij krijgt alles wat hij wil. Van de Belt, Zerrouki, zijn assistent die zijn contract heeft verlengd (Marino Pusic, red.). En zelf ligt hij ook nog vast tot 2025. Er is geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat hij weg zou willen. Maar toen Leeds kwam in de winter, stond hij daar wel voor open. Als er nog zo'n club uit Engeland komt met veel mogelijkheden, sluit ik niet uit dat hij het alsnog wil proberen. Daarom is het zo lastig; ik kan nu zeggen dat hij blijft en dan gaat hij drie weken later alsnog weg."

Dat onderschrijft collega Simon Zwartkruis. "Ik ben bang dat je deze vraag komende zomer wekelijks kan stellen. Het antwoord komt niet. Zijn ambities kennende zal het afhangen van het niveau van de club die eventueel komt. Ik denk dat hij hoger kan mikken dan Leeds en dat het het waard is om daarop te wachten. Maar intussen zit hij zó goed bij Feyenoord, met ook het Champions League-perspectief dat ook weer een aanzuigende werking op andere spelers zal hebben. Misschien dat sterkhouders daardoor toch blijven. De omstandigheden zijn in ieder geval dusdanig dat het ook heel verleidelijk is om nog een jaartje in Rotterdam te blijven."

Uitdagingen
Slot werd al gelinkt aan Tottenham Hotspur, en Krabbendam denkt ook dat dat het niveau is waar hij eventueel terecht kan komen. "Grotere clubs gaan nog niet komen. Daarvoor moet hij het eerst in de Champions League laten zien. Hij heeft wel een geweldig track record in zijn twee jaar bij Feyenoord, maar daar zit ook het lastige voor hem. Ga het nog maar een jaar doen, tegen alle verwachtingen in presteren. De laatste keer dat Feyenoord twee keer achter kampioen werd, was in 1962."

"Daar zit een uitdaging in, zoals het ook een uitdaging is om in de Champions League zo goed mogelijk voor de dag te komen", vervolgde Krabbendam. "Uitdagingen zijn er dus wel. Maar toen Van Bronckhorst kampioen werd, waren mensen dat het volgende seizoen ook snel vergeten toen het voetbal wat minder werd. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, dat weet Slot ook. Het is toch een ander afscheid als je met zo'n schaal naar buiten gaat."

Santiago Gimenez
Over de toekomst van Slot bestaan dus nog veel vraagtekens. Voor Gimenez hebben de twee journalisten wel een duidelijk advies. "Als Gimenez zou ik juist wel voor het Champions League-perspectief gaan en je daar profileren", aldus Zwartkruis. "We hebben Gimenez toch gezien tegen Roma?", vulde Krabbendam aan. "Dat waren heel moeilijke wedstrijden voor hem. Mancini, Smalling, Ibañez; dat is toch iets anders dan tegen Excelsior een voorzet inknikken. Maar ook voor hem geldt: je weet nooit of een club nog een keer voorbij komt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties