Gimenez: "De trainer was erg boos op ons"

Gimenez: "De trainer was erg boos op ons"

Santiago Gimenez vervolgde zijn goede vorm met twee belangrijke goals tegen Excelsior. De spits besliste daarmee een verder moeizame wedstrijd van Feyenoord. Na afloop wilde hij tegenover Feyenoord Media ook zijn ploeggenoten uitlichten.

Bijvoorbeeld bij de eerste goal, die hij kon binnenkoppen dankzij een goede voorzet van Igor Paixão. "Ik zeg vaak tegen Igor dat hij die voorzet daar moet geven, richting de eerste centrale verdediger. Dat deed hij tegen Cambuur ook. Het was voor 50% zijn goal. Hetzelfde gold voor Quinten bij de tweede goal. Daar ben ik ze heel dankbaar voor."

Ook de tweede treffer was het gevolg van een goede voorbereiding, vertelde Gimenez. "Door onze video-analyse wisten we waar we konden aanvallen. We wisten dat hun centrale verdediger altijd doorstapt richting het middenveld, dus ik moest die ruimte inlopen. Dat gebeurde bij de tweede goal. Het is fijn dat de dingen waar we op trainen op het veld ook uitkomen."

Dat gold overigens niet voor alles, want het duel in Kralingen behoorde tot de mindere optredens van Feyenoord dit seizoen. "De trainer was erg boos op ons", lachte Gimenez achteraf. "Omdat we de intensiteit niet brachten. In de rust zei hij dat hij meer energie in ons spel verwachtte. In de tweede helft hebben we beter druk gezet en scoorden we er nog één."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties