Krabbendam: ''Binnen Feyenoord gunt iedereen hem de stap''

Krabbendam: ''Binnen Feyenoord gunt iedereen hem de stap''

Lutsharel Geertruida en Feyenoord gaan komende zomer uit elkaar. De Rotterdammers zijn op geen enkele manier bezig om het contract van de 23-jarige verdediger te verlengen. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam geeft tekst en uitleg over de situatie van Geertruida bij de stadionclub.

''Geen verlenging, daar zijn ze ook helemaal niet mee in gesprek,'' bevestigt de journalist in de Dick Voormekaar Podcast Extra. ''Feyenoord heeft ook geen aanbod gedaan en is het ook niet van plan. Deze jongen is vorig jaar zomer de transfer naar Leipzig misgelopen en heeft er alles aan gedaan om er een goed seizoen van te maken. Daar valt niks op aan te merken. Hij staat nu ook weer linksback en dat doet hij geweldig.''

De statistieken van Geertruida zijn indrukwekkend. ''Zonder overtredingen blijft die jongen op de been, die moet ook de volgende stap maken in zijn carrière. Feyenoord moet voor hem een mooi bedrag proberen te ontvangen, wat waarschijnlijk niet zo hoog zou zijn als ze afgelopen zomer. Als ze ja hadden gezegd tegen Leipzig dan zat het richting de dertig miljoen, daar komen ze niet aan. Hij heeft niet verlengd dus zijn contractduur is minder groot geworden. Binnen Feyenoord gunt iedereen hem de stap.''

Geertruida heeft een contract dat loopt tot medio 2025. De verdediger speelde in totaal 193 wedstrijden in het eerste van Feyenoord. Hij wist daarin 22 keer te scoren en tien assists af te leveren. Geertruida won drie hoofdprijzen: kampioenschap, Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. Zondag kan Geertruida zijn vierde prijs toevoegen aan zijn prijzenkast. De Rotterdammers nemen het dan op tegen NEC Nijmegen in de bekerfinale.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties