'Komst Hancko naar Feyenoord stap dichterbij'

'Komst Hancko naar Feyenoord stap dichterbij'

Feyenoord en Sparta Praag naderen een akkoord over de 24-jarige Dávid Hancko, zo meldt journalist Santi Aouma op Twitter. De twee clubs praten nog over de laatste details zoals bonussen en betalingsvoorwaarden.

Feyenoord en de Tsjechen lijken elkaar gevonden te hebben in een transfersom. Eerder werd bekend dat de Rotterdammers een eerste bod hebben gedaan van zes miljoen euro, maar dat werd niet geaccepteerd. De nummer zes van Tsjechische 1. Liga hanteerde een vraagprijs van tegen de tien miljoen euro. Het is niet bekend op welk bedrag beide partijen uiteindelijk zijn uitgekomen.

De linksbenige verdediger kan worden gezien als directe vervanger van de vertrokken Marcos Senesi. De Argentijn maakte onlangs de overstap naar Engeland voor een bedrag van vijftien miljoen euro. Hancko, die ook als linksback uit de voeten kan, heeft eerder al aangegeven dolgraag de overstap te willen maken naar De Kuip en lijkt nu zijn zin te krijgen.

Ontbrekende puzzelstukje
Hancko wordt intern gezien als het ontbrekende puzzelstukje in de verdediging van Feyenoord. De Slowaakse international past perfect in de speelstijl van Arne Slot. Hij kan situaties goed inschatten en beschikt daarbij over voldoende snelheid om rappe aanvallers te stoppen. Daarbij is Hancko’s inspeelpass een groot wapen.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties