Kökcü: "We hebben dit jaar al vaker historie geschreven"

Kökcü: "We hebben dit jaar al vaker historie geschreven"

De 2-3 zege op bezoek bij aartsrivaal Ajax maakte zondagmiddag veel los bij Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü. De middenvelder haalde direct na afloop uit naar de Amsterdammers, die zich vóór de Klassieker weer van hun meest arrogante kant lieten zien. Toen de emotie even later iets gezakt was, sprak Kökcü met Feyenoord Media.

"Ik zat na de wedstrijd in m'n emotie, maar dat was puur omdat het direct na de wedstrijd was", vertelde hij. "Natuurlijk is het lekker dat we weer afstand kunnen nemen van onze concurrent. We wisten wat we konden, dat we de kans hadden om hier te winnen. Maar we gaan nu niet wekenlang feest vieren, we moeten door."

Toch mocht uiteraard even stilgestaan worden bij het feit dat Feyenoord voor het eerst sinds 2005 in Amsterdam wist te winnen. "De laatste keer was ik vijf, denk ik", lachte Kökcü. "Ik moet zeggen dat het niet echt een rol speelde in onze voorbereiding, al haalde de trainer het wel een paar keer aan. Maar we hebben dit jaar al vaker historie geschreven. We hebben de kwartfinale van de Europa League gehaald. Tot nu toe is het een fantastisch seizoen."

Waar Kökcü het meest trots op is? "Dat is toch als ik kijk waar we begonnen zijn en waar we nu staan met nog acht wedstrijden te gaan. Dat hele proces eigenlijk. Uiteindelijk doen we het misschien nog wel beter dan vorig jaar", zei hij over het seizoen waarin de Rotterdammers de finale van de Conference League bereikten.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties